изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:39 EEST
БИРАТА С ЦАЦА ПО МОРЕТO НА ЦЕНИ ОТ ЛАНИ    
ИкономикаЦените на заведенията по морето са същите като миналата година, показа проверка на вестника. Първите летовници по морето спокойно могат да си позволят да хапнат обяд без аперитив за 5 до 10 лв., според категорията на заведението.

Култовата кръчмичка “При бай Пешо”, намираща се на живописния бряг на морето до емблематичния фар на нос Шабла предлага една от най-вкусните рибени чорби, като порцията е само 2.50 лв. Лично бай Пешо заяви, че той как да е цени не вдига. Слизайки от север на юг, В района на Каварна има множество капанчета, където един обяд може да излезе не повече от 5-6 лева. Кебапчетата и кюфтета на скара са по 1-.1.80 лв., порция пържена цаца 2.50 лв., а наливната бира върви от 1.80 лв. до 2.20 лв.
Любителите на морските дарове обичат да похапват в ресторанта в местността "Дълбока" край Каварна, където освен богато изобилие от риби се предлагат и деликатеси от миди. Порция миди с ориз от 500 гр е 8.89 лв., лозовите сарми с миди са 5 лв., колкото е и порция пълнени пиперки с миди. Най-скъпо излиза порция калкан там - 24 лв. за 250 гр. Панирано филе от акула се предлага за 14.48 лв. И собствениците на заведения в Балчик не са пипали цените от края на миналото лято. С такива цени работят и заведенията по Дамбата, които стигат чак до Албена. Една от най-веселите кръчмички на плажа фаст фууд "Моби дик" току до Албена предлага порция прясна цаца от 300 гр за 5 лв. Голямата бира върви по 2.50 лв., а малката - 2 лв. Българският алкохол е на цена от 2 лв. за 50 гр, а салатите са от 3.50 до 5 лв. Порция пържени картофки пък е 2.50 лв.  За клиентите си, които отказват да седнат в заведението и предпочитат да си вземат нещо за хапване и пийване на плажа"Моби дик" предлага отстъпка в цената от 10 на сто.
От Дуранкулак до Кранево рибари ежедневно предлагат и прясно уловена риба. Разнообразието е според това какво е дало морето за деня. Освен че може да се купи прясна риба, старите морски вълци с удоволствие споделят и рецепти как най-вкусно да приготвите рибата, която сте решили да си купите.
 


Сходни връзки

БИРАТА С ЦАЦА ПО МОРЕТO НА ЦЕНИ ОТ ЛАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди