изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:44 EEST
9 независими спасиха ГЕРБ при вота на недоверие    
ПарламентСъс 124 гласа против депутатите отхвърлиха вота на недоверие, внесен от БСП и ДПС за антикризисната политика на правителството. От гласували 196 народни представители "за" бяха 70, против - 124, двама се въздържаха. 115 от ГЕРБ подкрепиха кабинета, 9 независими също застанаха зад него, двама от които се въздържаха, предаде Дарик радио. "Атака" и Синята коалиция не участваха в гласуването, както се бяха заканили. Както и вчера по време на дебатите по вота на недоверие, днес също премиерът Бойко Борисов не бе в залата, като заяви пред журналисти, че не му е приятно да гледа опозицията. По този повод лидерът на БСП Сергей Станишев коментира: "Министър-председател на Република България за мен не съществува от този ден”. Той посочи, че с неявяването си премиерът нарушава конституционни принципи.

Заради процедури гласуването започна с 20 минути по-късно, предаде "Фокус".
Преди това депутатите отхвърлиха предложение на председателя на ПГ на ДПС Лютви Местан гласуването на вота да се излъчва пряко по БНТ и БНР. Това се случи и вчера, което е прецедент в парламентарната практика.

Процедурно предложение за тайно гласуване направи и зам.-председателят на ПГ на "Атака" Павел Шопов. Мотивът му бе купуването на депутати.
Мая Манолова неуспешно се опита да прокара явно гласуване със ставане от място – за или против политиката на това правителство.
От балкона в залата гласуването на искания вот на недоверие проследи и футболната звезда Христо Стоичков. Не стана ясно по каква причина той присъства в Народното събрание точно днес, но вчера в. "24 часа" съобщи, че той ще води в България испански инвеститори, които имат интерес от строителството на акварак, стадион и спортен комплекс.

След гласуването имаше ефектни жестове, с което бе продължена инерцията от сутринта, когато вицепремиерът Симеон Дянков раздаде лентички на депутати от опозицията. С думите "Време е, г-н Станишев, да спрете да се упражнявате по бюджет и финанси", Искра Фидосова от ГЕРБ подари сметало на лидера на БСП.
"Днес ГЕРБ са много щедри на подаръци към мен лично, но не са щедри към българските граждани, за които планират до 2013 г. замразяване на доходите", коментира Сергей Станишев. Той бе провокиран и от изказване на изключения от РЗС Тодор Великов,  който го посъветва да прибере в БСП Иван Костов, че да се оправи дясното пространство.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

9 независими спасиха ГЕРБ при вота на недоверие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди