изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:38 EEST
40 000 ЛЕВА ОТИДОХА НА ВЯТЪРА    
ИнтервютаХубаво футболно игрище имаше на улиците "Батовска" и "Н. Петков" в Добрич преди година и половина. Впрочем то съществува и сега, но трудно може да се нарече така. В спортния терен бяха вложени близо 39 хиляди лева, осигурени на благотворителна вечер на Ротари Клуб и кметството. Днес игрището, което е с естествена трева и с размери 40/20 метра, е в окаяно състояние. Футболните врати са изпочупени и са на земята, а на терена има гъста и висока трева, която достига до 2 метра. Липсва част от оградата. Спортният комплекс бе възстановен с цел децата на Добрич да могат да го ползват напълно безвъзмездно, най-вече живущите в близост.

Оказва се, че 40 000 лева са отишли на вятъра, защото добричлии не могат да се радват на хубавите неща и да ги ценят.

За коментар бе потърсен Илия Михайлов - член на Ротари клуб. Това е човекът, който бе ангажиран с отговорността за възстановяването на футболното игрище, за което Ви съобщихме, че е в лошо състояние само година и половина след откриването му
- Г-н Михайлов, футболното игрище, което Ротари клуб и общината съвместно възстановиха с благотворителни средства, днес се намира в окаяно състояние. Знаете ли това?
- Болен съм на тази тема. Това е втората площадка, която направихме със средства от благотворителност. Първата беше до Дома за деца лишени от родителски грижи "Дъга" в двора на училище "Дора Габе". Днес няма и помен, че в това игрище са вложени огромни средства, изравнено е със земята. Най-голяма вина игрището да не се съхранява имат хората, за които го направихме. Вторият случай е още по-фрапиращ и той касае футболното игрище за което ме питате. То се намира между жк "Дружба" и жк "Добротица".
- Колко средства бяха вложени?
- Отидоха не 39 хиляди лева, както бяхме обявили, а повече - близо 50 000 лева. С парите направихме стълбове, осветление, възстановихме оградата, много пари отидоха за терена, направихме врати.
- Кой трябваше да се грижи за футболното игрище, което бе официално открито преди година и половина и днес е в това състояние?
- Теренът бе предоставен на Ротари от общината за безвъзмездно ползване. Футболното игрище бе прекрасно по време на самото откриване. Имаше демонстративен мач, в който участваха общински съветници, ротарианци и хора от кметския екип.
- Кой трябваше да ползва игрището, защото във Фейсбук, хората коментират, че е било заключвано?
- Да, наистина се заключваше. Имахме идея да го предоставим за стопанисване на общинското предприятие "Спортни имоти" или някой концесионер да го поддържа. Вандали обаче ни изпревариха, защото разрушиха мрежата, а днес виждаме и в какво състояние са превърнали игрището. Днес ме боли като мина от там и видя огромната трева, изпочупените врати и разбитата ограда. Не е късно всичко да се оправи. Затова ще направим постъпки игрището да върне стария си блясък и да намери своя истински стопанин, за да не стане така, че сме хвърлили близо 50 000 лева на вятъра.  


 


Сходни връзки

40 000 ЛЕВА ОТИДОХА НА ВЯТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди