изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:46 EEST
ХРИСТИНА ДЯНКОВА И КАЛИНА БОЖИЛОВА СА НА ФИНАЛ В ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛАЖЕН ТЕНИС В БЪЛГАРИЯ    
СпортЧешкият евродепутат Едуард Кожусник бие наред при мъжете

Българки достигнаха до финала при жените в първия международен турнир по плажен тенис в страната ни, който се провежда в Албена. За титлата в неделя ще спорят поставените под №1 в схемата Катина Симеонова и Лазарина Стефанова. Техни съпернички ще са 15-годишните Христина Дянкова и Калина Божилова, които хвърлиха бомбата в турнира.
Състезателките на добричкия клуб Изида стартираха с разгромна победа с 6-0 6-2 над Биляна Дякова и Ина Дякова, а на полуфиналите изхвърлиха поставените под №2 Лусия дел Кастило (Испания) и Ваня Георгиева (България). Възпитаничките на Юри Дойчев достигнаха до големия финал след 7-5 2-6 [10-6]. Днешното представяне на Дянкова и Божилова е историческо, тъй като за първи път състезателки от  Добрич достигат до финал на официално състезание в този спорт, който миналото лято бе хит в Европа. В личен план те постигнаха един от най-големите успехи в своята кариера.
При жените участва и Мисис България 2008 Милена Шаркова, която за пореден път демонстрира завидни умения с ракетата за плажен тенис, но отпадна на четвъртфиналите. В късните следобедни часове на деня чаровницата откри поредния си магазин за сувенири в курорта в присъствието на ВИП гости, както и на голяма част от участниците в турнира.
Без изненади преминава надпреварата при мъжете, където участват 30 двойки. Лидерите в схемата Паоло Тронци и Алесандро Гуаданини от (Италия), които са в ТОП 20 в света, ще срещнат на полуфиналите Петър Кирилов и Виден Нацев. Андреа Пенза (Италия) и Росен Ненчев (България), които са втори в схемата, ще гонят място на финала срещу Мартин Георгиев (България) и Едуард Кожусник (Чехия). Последният е евродепутат и има основен принос за развитието на този съвременен спорт в своята страна. При мъжете Юри Дойчев и Чавдар Божилов имаха тежък жребий. Двамата загубиха в първия кръг от Стефан Атанасов и Димитър Симеонов с 6-3 6-2, а в утешителния турнир допуснаха поражение от руснаци. В силния пол се включи още един добричлия - Николай Милков. Той игра с Георги Дончев, като двамата отстъпиха на четвъртфиналите от Пенза/Ненчев.
Турнирът преминава при отлична организация и при голям интерес от страна на летовниците. Той е от календара на ITF и носи точки за световната ранглиста. Най-добрите ще си поделят награден фонд от 1500 долара, осигурен от Албена АД.
През есента страната ни ще бъде домакин на Европейско първенство, което също ще се проведе в курорта. При мъжете и жените всяка държава ще има право на по две двойки.


 


Сходни връзки

ХРИСТИНА ДЯНКОВА И КАЛИНА БОЖИЛОВА СА НА ФИНАЛ В ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛАЖЕН ТЕНИС В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди