изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:15 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ЖИТЕЛИ НА УЛ. “ЛИПИТЕ” ИСКАТ УЛИЦА    
Общество“Роднините ни от други страни отказват да идват, защото нямаме улица” – жалва се Красимир Карамфилов

Вече трети месец продължава сагата на живеещите по ул. “Липите” в Добрич в лутане от институция в институция, разказаха пред НДТ. “Подадохме жалба в общината, многократно водихме разговори и с ръководството на ВиК. Искаме да имаме улица, а не лунен пейзаж” – казва Пламен Николов, представител на живеещите по ул. “Липите” в Добрич. Малката уличка, реално отсъства, защото представлява дупка до дупка и насипи от огромни парчета чакъл, които ВиК изсипва след отстраняване на аварии. “От една година е така. През ден се копае от водното дружество, а водата почти не спира да тече по улицата. Да не говорим, че едва излизаме от къщи, заради ями и големите камъни” – споделя Нуртен Асан. В петък на жалбата на живеещите, откликнаха представители на общината, които начело със зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев, дойдоха на място да се запознаят със ситуацията. На място вече имаше багер и работници на ВиК, които отстраняваха поредната авария. Пред зам.-кмета живеещите за пореден път поставиха проблема си, като искаха да знаят кога най-сетне ще има някакво трайно решение на проблема им – да се спрат течовете и копаенете и е ли е възможно поне с бетонови разтвори улицата да се поизкърпи, за да стане поне малко проходима, тъй като в момента е терен за екстремни преживявания. Афектиран от дългогодишното нерешение на проблемите Красимир Карамфилов дори призова: “Ще кажа на съседите да не си плащат данъците. Ние също живеем в този град в 21 век. Имам роднини в Австралия. Отказват да дойдат у нас, защото си чупят колите тук” – възмущаваше се Карамфилов. Жителите на ул. “Липите” поискаха още от представителите на общината да окастрят и избуялата растителност по ул. “Бачо Киро”, защото там се въдели вече и змии, а има деца и училище на “Липите”.
Живеещи и общински служители огледаха окаяното състояние на двете улици, като арх. Ганчев пое ангажимент до края на месеца да се окастри избуялата растителност по ул. “Бачо Киро”. На присъстващите той обясни, че целият район е заложен в проекта по водния цикъл на града и тогава напълно ще бъде подменен водопровода. Той обеща още да се направи всичко възможно и най-големите дупки да бъдат изпълнени с бетонови разтвори.
Пред НДТ управителят на ВиК Дамян Калчев, заяви по казуса следното: ”Всички знаем, че водопроводната мрежа е много стара. Това е и причината за честите аварии. Що се отнася до чакъла и неговата големина – пропуск на колегите е, че е толкова едър. Но ако живеещите на ул. “Липите” бяха изрядни, бихме могли с техните задължения да им подменин водопровода. Живеещите по тази улица дължат около 5 хил. лв., като срещу двама от тях има вече образувани изпълнителни дела – Петър Габровски дължи 2500 лв., а Сашо Рашев – 800 лв. Има и други, които дължат по около 400 лв.”.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ЖИТЕЛИ НА УЛ. “ЛИПИТЕ” ИСКАТ УЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди