изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:14 EET
ПО 930 ЛВ. СЕ ТЪРГУВА ТОН ХЛЕБНО БРАШНО    
ИкономикаСкок на цената на хлебното брашно има за последните две седмици, съобщи за НДТ председателят на регионалната браншова организация на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов. Той съобщи, че в момента тон хлебно брашно се продава за 930 лв., а цената на специалните брашна е още по-висока - 960 лв./т е суровината за закуски, а брашното за баници се продава срещу 1050 лв./т.

"Всички очакват новата реколта. Някои мелници намалиха обема на работа и вдигнаха цената. Ако са високи цените на пшеницата и брашното от нова реколта, то неминуемо ще се стигне до увеличение на цената на хляба" - каза още Няголов. По думите му всички колеги от бранша работят на загуба, като много малко са тези, които са приключили миналата година на нула.- Това са показали отчетите за 2010 г., които производителите са длъжни да внесат в Агенцията по вписванията. За да запазят бизнеса си много от производителите на насъщен са предприели съкращения на персонала до минимум, като е увеличено работното време, добави Няголов. Тежката ситуация и високите изисквания на Агенцията по храните, никой от производителите не е успял през миналата и настоящата година да инвестира в техника, каза още Няголов. Според него трябва да има диференциране на изискванията от страна на Агенцията по храните, защото хлябът преминава през висока термична обработка за разлика от месата, плодовете и зеленчуците.
 


Сходни връзки

ПО 930 ЛВ. СЕ ТЪРГУВА ТОН ХЛЕБНО БРАШНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди