изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:36 EEST
ПРОДЪЛЖАВА СЪДЕБНИЯТ СПОР ЗА КУЧЕТО МИМА    
НовиниОкръжният съд в Добрич обяви за решаване гражданско дело, образувано по жалба на русенка относно собствеността на кучето Мима, чиито крака бяха отрязани от неизвестен садист в Дряново.

Жената от Русе обжалва решението на Районния съд в Добрич, с което е отхвърлен предявения от нея иск за право на собственост срещу Сдружение с общественополезна дейност „Германо-българска помощ за животните”.
На първа инстанция Районният съд е преценил, че искът на русенката е неоснователен. Той го е отхвърлил с мотив, че тя не е доказала, че сдружение „Германо-българска помощ за животните” владее или държи без правно основание кучето.
Кучето Мима е намерено безстопанствено на 8-9 март 2010 г. в Дряново. На 30.03.2010 г. той е предал животното на русенката в качеството й на председател на сдружение с нестопанска цел „Грижа и подслон за всеки”. Тя веднага отвела кучето в приюта на русенския клон на регистрираното в Добрич сдружение „Германо – българска помощ за животните”.
В протокол от 30.03.2010 г. изрично е отразено, че кучето се предава на русенката в качеството й на председател на СНЦ „Грижа и подслон за всеки”, а не в лично качество. По тази причина е била открита от същото сдружение и дарителска сметка за лечение на животното. Затова съдът смята, че не може да се приеме, че русенката е станала собственик на кучето от представеното от нея доказателство, че го е регистрирала по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
В момента кучето Мима е в Германия под надзора и грижите на германското сдружение „Немско – българска спешна помощ за уличните животни” – гр. Хомберг и в немска гражданка.
Окръжен съд – Добрич, ще обяви решението си в 30-дневен срок.
НДТ припомня, че Мима получи протези в клиника за животни в Германия и вече прави опити да ходи. В портала YouTube беше публикуван клип с първите стъпки на кучето.
 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА СЪДЕБНИЯТ СПОР ЗА КУЧЕТО МИМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди