изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:39 EEST
ДАНЪЧНИ И ЕС РАБОТЯТ ЗАЕДНО ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДДС ИЗМАМИ    
ИкономикаПри 150 от възложените ревизии на варненски фирми през изминалата година, данъчните инспектори са потърсили допълнителна информация относно икономическата им дейност в други страни-членки на ЕС, съобщават от пресцентъра на приходната агенция.

След получаването и обработването на данъчната информация, 120 от ревизиите са приключили с допълнително установени задължения по ДДС  в размер на 6 500 000 лева. От получената информация варненските данъчни установяват също, че ревизираните фирми са поискали неправомерно възстановяване на ДДС. На некоректните фирми е отказано право за ползването на данъчния кредит, като по този начин инспекторите са предотвратили щета на бюджета за над 17 млн. лв. Инспекторите по приходите изискват и осигуряват на колегите си от ЕС данъчна информация, подпомагаща ги при извършването на  контролно-ревизионната дейност на фирмите. Най-често информацията е свързана с необходимостта от потвърждаване на извършени вътреобщностни доставки, потвърждения за реално получаване на стоки от европейски търговци, посочени като получатели, а така също се  разменя информация за съпътстващи сделката документи – отчетни регистри, фактури,  договори и др. Инспекторите по приходите от НАП Варна, осъществяващи контакт с колегите си от ЕС, са преминали специализирано обучение за административно сътрудничество, а предаването на информацията се извършва по електронен път, като комуникационната среда за пренос на данни е с голяма степен на защита.
От началото на 2011 година данъчни администрации от ЕС са подали 58 сигнала в НАП Варна за това, че варненски фирми нарушават данъчното законодателство на тяхна територия. По 4 от сигналите са започнали ревизии, а по останалите текат проверки, които по мнението на проверяващите, ще преминат също в ревизии.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИ И ЕС РАБОТЯТ ЗАЕДНО ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДДС ИЗМАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди