изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:30 EEST
ХОЛАНДСКА КОМПАНИЯ ОБЕЩАВА ВАУЧЕРИ ДО 1000 ЕВРО В МНИМА ЛОТАРИЯ    
Европейски съюзХоландската компания Mobimezzo разиграва мнима викторина с ваучери на стойност до 1000 евро и твърди, че българи са сред спечелилите награди. За това предупреждават от Комисията за защита на потребителите. Оттам добавят, че се съобщава още, че между печелившите са и граждани на Румъния.

Същевременно до момента нито един белгийски потребител не е спечелил от томболата. На страницата на организатора на играта също няма данни, че са предоставяни ваучери на лица, от която и да било държава. За това е подадена информация от Белгия по системата за обмен на информация за нелоялни търговски практики на територията на Общността.
Търговецът изпраща кратки текстови съобщения (SMS), с които подканва хората да участват във викторина, от която могат да спечелят ваучери на висока стойност за определени продукти на Икеа и Неспресо, например. Двете компании отричат да имат нещо общо с провежданата от Mobimezzo игра, добавят от Комисията.
Реално фирмата-организатор никога не е осъществявала контакт с тях, а използва имената им с цел да създаде впечатление, че е надеждна и заслужаваща доверие. Друга заблуда при провеждането на играта се съдържа в начина на формулиране на текста на изпращаните съобщения. Те оставят впечатлението, че трябва да се изпратят само няколко SMS-a, за да се включат хората при разпределянето на обещаните ваучери, а в действителност са необходими много повече. Така за евентуалните участници не става ясно колко точно SMS-a трябва да пуснат и колко би им струвало това.
От Брюксел сигнализират за още една холандска компания нарушител – Lecturaza. Нейната дейност е свързана с продажба на стоки от разстояние. Служителите й звънят по телефона на клиенти и им предлагат стоки срещу заплащането на определена такса. В случай че успеят да убедят лицето насреща да се възползва от отправеното конкретно предложение, те започват да му изпращат и други продукти, за които не е давало съгласието си, но следва да заплати.
 


Сходни връзки

ХОЛАНДСКА КОМПАНИЯ ОБЕЩАВА ВАУЧЕРИ ДО 1000 ЕВРО В МНИМА ЛОТАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди