изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:24 EEST
ОЩЕ ЕДНА СЕКИРА: ГАЗЪТ СКАЧА С НАД 4 % ОТ 1 ЮЛИ    
Икономика Природният газ ще поскъпне с малко над 4 % процента от 1 юли, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от централните информационни агенции. Председателят на комисията е пояснил, че предложението на "Булгаргаз" е за повишение на цената на синьото гориво с близо 7 на сто, което ще се наложи да бъде преизчислено и поскъпването на парното и топлата вода за третото тримесечие на годината.

Регулаторът счита, че има основание цената на газа да се повиши, но много по-малко отколкото предлага "Булгаргаз", като предложението на Комисията е за вдигане на цената с малко над 4 на сто.
На сайта си ДКЕВР публикува и цените на електроенергия от 1 юли на различните дружества.
Продажбата на електроенергия за битови абонати на "Е.ОН" от ниско и средно напрежение мрежи ще е с дневна тарифа 0.08581 лв., нощна - 0.03449 лв. Абонатите с една скала ще плащат по 0.08581 лв. Добавката за зелена енергия е 0.00345. Цената за пренос през електропроводи средно напрежение е 0.00947 лв./кВ, а за достъп до електропреносната мрежа - 0.00699 лв./кВ. Цените са без ДДС, като тече 14-дневния срок, в който решението на ДКЕВР може да бъде обжалвано.
 


Сходни връзки

ОЩЕ ЕДНА СЕКИРА: ГАЗЪТ СКАЧА С НАД 4 % ОТ 1 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди