изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:11 EEST
Владимир Путин и Франсоа Фийон откриха паметник на руските защитници на Франция    
По света

Премиерите на Русия и Франция Владимир Путин и Франсоа Фийон откриха в Париж паметник на войниците и офицерите от Руския експедиционен корпус, който е изрпатен в помощ на френската армия в годините на Първата световна война, предаде РИА Новости. Мемориалът е изграден в историческия квартал на десния бряг на Сена - недалеч от двореца "Гран Пале" и моста "Александър III", по време на чието управление бе сключен руско-френският съюз.



През 1916 г. съюзниците на Русия я молят за помощ. Във Франция са изпратени четири руски бригади, 750 офицери и 45 000 войници. Руските войници заедно с френските участват в боевете в района на Шампан-Арден и в района на Реймс. През септември същата година Руският експедиционен корпус спира немските войски при Реймс и спасява един от националните символи на Франция - катедралния комплекс, в който от 12 век насам са коронясвани френските крале.

Френският маршал Фош казва, че Франция не е изтрита от лицето на Европа, благодарение на мъжеството руските воини. В тези боеве загиват 5000 руски войници и офицери. След революцията през 1917 г. експедиционният корпус е разформирован.

Паметникът е изработен от руския скулптор Владимир Суровцев. Представлява фигура на обикновен руски войник, застанал до коня си, който пие вода. Композицията подчертава, че войникът иска мир и мечтае за него в промеждутъка между сраженията. Авторите на паметника казват, че не са искали да поставят в центъра на Париж фигура на човек с оръжие. http://www.segabg.com

 


Сходни връзки

Владимир Путин и Франсоа Фийон откриха паметник на руските защитници на Франция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди