изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:28 EEST
ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТЕЩИ ВЪВ ВУМК    
ОбразованиеУникална форма на обучение, подходяща за работещи, ще привлича още кандидатстуденти във Висше училище Международе колеж. След значителен брой постъпили запитвания от работещи, които желаят да получат висше образование, академичното ръководство на висшето училище е решило да предложи на гражданите на Добрич, които са заети на пълен работен ден, форма на обучение подходяща за тях.


Според Международния колеж, това е уникално за бакалавърското образование, оттам споделят още, че по този начин успешно се обучават студентите в британските магистърски програми на ВУМК и новите методи са взаимствани от тях.
"Обучението ще е редовно, но занятията ще бъдат след нормалното работно време и през уикендите. Така работата няма да попречи на образованието им, ще могат да се възползват от изгодните държавно гарантирани студентски кредити и ще  имат всички студентски права. Предвижда се също специална електронна платформа или база данни, която ще улеснява студентите, защото в нея те ще могат да намират учебни материали и пропуснати лекции, директно от домашния си компютър." - разказва Павел Йорданов, координатор студентски прием във ВУМК.
От висшето училище приемат вече студенти и в задочна форма на обучение, която е традиционната за висшите училища. След като двете форми на обучение стават популярни в центровете на добричкото висше училище във Варна и София, прием за тях започва и в Добрич. Най-много записани в новите форми  има в специалностите, свързани с икономика и туризъм.
 


Сходни връзки

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТЕЩИ ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди