изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:42 EEST
ЧЕТИРИМА ДОБРИЧЛИИ УЧАСТВАХА В "ДОБЛЕСТ И СЛАВА 2011"    
ОбществоДобричките реанактори /участници във възстановки на исторически събития/ са участвали от петък до неделя в прояви, организирани в Шумен. Това съобщи за НДТ д-р Добрин Добрев - ръководител на добричката секция на националното дружество "Традиция", организация на реанакторите. Сред добричките участници, освен д-р Добрев, са още Снежана Иванова, Кирил Бързаков и Стефан Стефанов.


В петък в центъра на Шумен са били изградени т.нар. селища на историята, пресъздаващи бита, въоръжението, униформите на българските военни сили от прабългарите, през Първата и Втората българска държава, хайдушкото движение и революционните комитети и т.н. Добричлии са участвали с лагер от Първата световна война - въоръжение и униформи на 18 Етърски пехотен полк, голяма част от който е била съставена от добруджанци. Добричките реанактори представили оръжия от своите колекции - късоцевно, дългоцевно оръжие, две тежки и една лека картечница.  В неделя от 10 до 13 часа пък се е състояла възстановката "Доблест и слава 2011", организирана за четвърти път. Над 200 реанактори от България и чужбина са пресъздали превземането на Шуменската крепост от Обединените кръстоносни войски през 1444 г.
Интервю с д-р Добрин Добрев и неговия подробен разказ за събитията очаквайте в петъчния брой на вестника.
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ДОБРИЧЛИИ УЧАСТВАХА В "ДОБЛЕСТ И СЛАВА 2011" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди