изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:22 EET
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УЧИЛИЩЕТО В С. ПОБЕДА БЯХА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ    
ОбществоУченичката Зейнеб Михайлова Люцканова заедно с преподавателката си по СИП "Фолклор на етносите" Тодорка Василева от ОУ "Добри Войников" в село Победа, община Добричка, са били на работна среща в Народното събрание. Училището работи по проект "Намаляване отпадането на ромските ученици от училище" с център "Амалипе" - град Велико Търново, и подкрепата на фондация "Америка за България".


Зейнеб Михайлова е председател на ученическия парламент в училището. Срещата е организирана от център "Амалипе" за всички председатели на ученически парламенти към своите училища от цялата страна, които работят по проекта. В кулоарите на парламента участниците са били посрещнати от министъра на образованието Сергей Игнатов. Той изслушал учениците, направи си снимки заедно с тях и им пожелал им весела ваканция, разказаха представителките на ОУ "Добри Войников". Участниците се срещнали и със Стефан Данаилов. В парламентарната зала учениците присъствали на разгорещен дебат при обсъждането на важни за страната въпроси. В заседателната зала на парламента се срещнали със  зам.-председателя на Народното събрание Анастас Атанасов, Галина Ванковска, Ирена Соколова и Деница Димитрова-експерт от комисията по образованието. Учениците научили повече за това как се създават, обсъждат и приемат законите на държавата.
Открито и без притеснения участниците в дискусията-директори, учители, ученици, задавали своите въпроси, изказвали мнение по отношение  различни проблеми в областта на образованието. Зейнеб Михайлова е подарила юбилейния вестник "160 години ОУ "Добри Войников".
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УЧИЛИЩЕТО В С. ПОБЕДА БЯХА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди