изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:22 EEST
ОБЕДНЯВАМЕ ОЩЕ - НОВА СЕКИРА С ЦЕНАТА НА ТОКА    
Новини Увеличението на нощните тарифи за тока от юли може да бъде в рамките на 5-10%, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. В края на април топлофикационните дружества поискаха увеличаване с 10-15 на сто на цената на нощната тарифа. Идеята е потребителите да се върнат към използването на топлоенергия, а не да се топлят на ток.

"Ако се увеличи нощната тарифа малко, това, което искат двете компании – Е.ОН и ЕВН, то ще се намали дневната съответно", каза пред БНР Семерджиев.
"Когато имам предвид малко, имам предвид от миналогодишните съотношения, в някакви такива граници, не повече от 5-10% и в никакъв случай няма да се различават съществено съотношенията, които бяха миналата година между дневна и нощна", добави той.

По думите му, не трябва с промени в съотношенията на дневна и нощна да се дават допълнителни стимули за използване на алтернативни източници на енергия.

Ангел Семерджиев добави, че токът за малките и средните предприятия ще се увеличи средно с 3-3,5 на сто.

Енергийният регулатор предлага електрическата енергия за бита и малките предприятия да поскъпне средно с 1.7% от юли. Цената на тока в София и Западна България (обслужвана от ЧЕЗ) може да се увеличи средно с 1.37% до 0.13516 лв./кВтч, в Североизточна България (обслужвана от Е.ОН) увеличението ще бъде  1.22% до средна цена, или 0.14017 лв/квч. За територията на ЕВН (част от Южна и Югоизточна България) токът ще струва 0.13655 лв./кВтч с предвижданото увеличение от 1.7 на сто, припомня в. "Дневник".

Предложението на регулатора не е окончателно, предстои цените  да бъдат обсъдени открито и да бъдат приети в края на юни на закрито заседание на ДКЕВР.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ОБЕДНЯВАМЕ ОЩЕ - НОВА СЕКИРА С ЦЕНАТА НА ТОКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди