изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:49 EEST
Отцепници от ”Атака” пълнели касите на ГЕРБ и БСП    
ПарламентНапусналите групата на "Атака" депутати Огнян Пейчев и Валентин Николов са подали декларации в министерството на финансите субсидията им да се прехвърли към ГЕРБ, а Кирил Гумнеров и Камен Петков - към БСП. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от БТА. Скандалът с парите за субсидии на депутатите избухна по-рано днес по време на дебатите по промените в Закона за политическите партии, внесени от „Атака" .

Десислав Чуколов обяви, че двама независими, бивши депутати от "Атака", вече са преминали към БСП - Камен Петков и Кирил Гумнеров - наскоро напуснал групата на "Атака.
В пленарна зала Сидеров нарече Петков "ренегат", а останалите напуснали - "измекяри". Петков потвърди, че е прехвърлил субсидията си, но Гумнеров отрече.

По-късно лидерът на "Атака" обясни пред журналисти, че досега ГЕРБ са взимали субсидията на петимата депутати, напуснали групата на РЗС.
"Това са пари, които министърът на финансите Симеон Дянков веднага праща в бюджета на ГЕРБ. Имам информация, че ГЕРБ изплаща тези пари на независимите депутати, но не знам как - дали са консултанти или правят семинари", обясни той.

Сидеров каза още, че в бюджета на ГЕРБ към Сметната палата трябва да е описано какво става с парите от държавната субсидия, но отчетът за тази година трябва да бъде подаден през следващата. По думите му бюджетът на партията трябва да е увеличен в сравнение с предходната година с точно толкова, колкото са взети от РЗС, както сега на БСП бил увеличен бюджетът с 50 000 лева на транш или с 200 хиляди лева на година*.

"Субсидията се дава на база на получени гласове, т.е. сега БСП вече краде 200 хиляди лева от субсидията на "Атака" и ще се добавят още", каза лидерът на "Атака".

Според него на предишния парламентарен контрол са задали въпрос към Симеон Дянков, на който отговорил писмено, че декларациите на депутатите са лична информация.
Не може принадлежност към партия да бъде скривана в тайна, коментира Сидеров.

Според Десислав Чуколов "прясно напусналите" "Атака" може наистина да не са получили все още пари, както твърдят, защото следващият транш за държавната субсидия е на 30 юни.

*Всяка политическа партия получава своята част от годишната държавна субсидия на четири части. Тя зависи от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори, като за един получен глас се предвижда субсидия в размер 5 на сто от минималната работна заплата за страната, определена към 30 септември на предходната година.

dir.bg

 


Сходни връзки

Отцепници от ”Атака” пълнели касите на ГЕРБ и БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди