изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:44 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ ЧУЖДА КАРТА 929 ЛЕВА    
НовиниУсловна присъда от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 929 лв. наложи Окръжният съд в Добрич на 29-годишния Мирослав Р. М. от с. Одърци.

Той е признат за виновен за това, че на 13.09.2010 г. при условията на продължавано престъпление е изтеглил от чужда дебитна карта 929 лева, от които 29 лева такси.
На 13.09.2010 г. около 19 ч. пострадалата е получила съобщение на мобилния си телефон, че от една от кредитните й карти са изтеглени 400 лв. След минута получила второ съобщение. Добричлийката установила, че портмонето й не е в дамската чанта, посетила Първо РПУ в Добрич и съобщила в банката, да блокират кредитната й карта. На следващия ден тя била намерена от подсъдимия и неговия брат, които й  обяснили, че намерили портмонето й в близост до автогарата. Те й върнали портфейла с вещите в него, с изключение на кредитната карта, от която били изтеглени парите.
 Мирослав М. е намерил портмонето й в района на автогарата в Добрич и решил да изтегли пари от кредитната карта от банкомат в града, но не успял, тъй като не въвел правилен код. Той се прибрал заедно с брат си  в с. Одърци, където живеели. После помолил брат си да го заведе до с. Оброчище и от банкомат там изтеглил на три пъти общо 900 лв.   Портретна експертиза, изготвена по делото, установява, че на заснети от охранителната камера на банкомат в с. Оброчище кадри, е лицето на подсъдимия.
 Мирослав М. има основно образование, неженен е, не е осъждан. Той се е договорил с пострадалата да възстанови причинените с престъплението щети до края на месец август.   
 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ ЧУЖДА КАРТА 929 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди