изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:58 EEST
ШАХМАТНИЯТ ЕЛИТ В БИТКА ЗА 40 ХИЛЯДИ ЕВРО В АЛБЕНА    
Спорт250 елитни шахматисти от 38 държави са дали заявка за участие в започващия на 25 юни в Албена международен турнир с награден фонд 40 000 евро. Сред състезателите се открояват имената на 35 гросмайстори, съобщи директорът на турнира Живко Димитров.
Поставен под №1 ще бъде Иван Чепаринов. Неговата основа цел е завръщане в клуб 2700 ЕЛО. Основните му конкуренти ще са гросмайсторите Константин Лупулеску (Румъния) и Максим Родштайн (Израел). В Меката на интелектуалните спортове пристига и шампионът на Армения гм Аветик Григорян, който е победител в шахматния фестивал в Банско.


Честта на добруджанската школа ще защитава гм Момчил Николов. В списъка на участниците присъстват многократният шампион на България гм Борис Чаталбашев, младата надежда Киприян Бербатов и мн. др. Записването продължава до 13 часа на 25 юни, а два часа по-късно в спортната зала до хотел "Добруджа", ще бъде даден старт на най-голямата шахматна проява в страната ни през годината.
"Преди две години състезанието бе на 250 място по рейтинг. Миналата година бяхме на 138-мо, а това лято сме в ТОП 3 на Европа. Целта ни догодина е надпреварата в Албена да стане Открито първенство на Европа. Главен съдия на турнира ще бъде международният съдия Здравко Недев. На живо в интернет ежедневно по 6 часа ще се излъчват партиите от първите 10 дъски. Очакваме близо 1 милион души да проследят турнира в глобалната мрежа", заяви директорът на турнира в Албена Живко Димитров.
Турнирът ще се проведе по швейцарска система в 9 кръга. Контролата за игра е 90 минути на състезател за завършване на партията, плюс 30 секунди на ход, считано от първия ход. Ще се използват електронни часовници. Последните партии ще бъдат на 3 юли.
 


Сходни връзки

ШАХМАТНИЯТ ЕЛИТ В БИТКА ЗА 40 ХИЛЯДИ ЕВРО В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди