изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:16 EEST
3869 яйца от верига магазини в Пловдив са поставени под възбрана за реализация на пазара    
Новини

Във връзка с масираните проверки, които предприема Българска агенция по безопасност на храните на пакетиращи центрове за яйца, специализирани хладилни складове и обекти за търговия на дребно с яйца на територията на цялата страна, днес (23.06.2011г.) беше извършена проверка на пакетиращ център за яйца от инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните София – град в присъствието на медии.



 

 На проверката не бяха констатирани нарушения, като бяха проверени произходът, маркирането, окачествяването на яйцата и етикетирането на яйцата.

Вчера в град Пловдив, след сигнал за яйца със съмнително качество, предлагани в супермаркети Триумф в град Пловдив, инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Пловдив извършиха проверка във всички магазини от веригата – общо 4 на брой.  Конфискувани и възбранени за продажба са 3869 броя яйца. На част от  яйцата е поставен кръгъл нечетлив печат, а на друга част липсва една от цифрите. Яйцата са доставени от фирма „Макстранс“  в град Пловдив, която не е регистрирана като търговец на продукти от животински произход по Закона за храните. Инспектори от ОДБХ – Пловдив съвместно с икономическа полиция ще продължат разследването на случая. Фирмата производител на яйцата е от село Бохот, Община Плевен. Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните - Плевен са извършили незабавна проверка на фермата. Констатирано е нарушение при етикетирането, тъй като фирмата не е информирала ОДБХ Плевен за промяна в начина на отглеждане на кокошките от клетъчно към подово и не е променила етикетите. За нарушението е съставен акт и продукцията ще бъде изтеглена за преетикетиране и преопаковане. Фирмата производител отрича складът в град Пловдив да е техен.

 


Сходни връзки

3869 яйца от верига магазини в Пловдив са поставени под възбрана за реализация на пазара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди