изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:57 EEST
19-годишен остава в ареста по обвинение за кражба на кабел от жп път    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 19-годишния Галин Б. С. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.03.2011 г. в землището на с. Победа, община Добричка, в района на участъка при железен път между жп гара Добрич – Север и жп гара Ген. Тошево, в съучастие и като съизвършител с две лица, в условията на повторност, като случаят не е маловажен, отнели чужди движими вещи – 520 м кабел тип UTP на стойност 210 лв. и 50 ст., собственост на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура”, без ничине съгласие и с намерение противозаконно да го присвоят.



 

На 16.06.2011 г. Районен съд – Добрич, е наложил на Галин С. мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд. Младежът моли тя да бъде изменена в домашен арест. Адвокатът посочи днес, че досега на подзащитният му са налагани по-леки мерки за неотклонение и домашният арест ще изпълни функцията, предвидена в закона. На другите двама обвиняеми по досъдебното производство била взета мярка за неотклонение подписка. Задържането на Галин С. не било адекватно на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Единственото основание за ареста му било, че за това престъпление е  предвидено наказание до 10 години лишаване от свобода.

Прокурорът по делото коментира като неоснователно искането. От събраните по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че Галин С. е един от авторите на деянието, за което е привлечен да отговаря. От данните за личността му може да се изведе извода, че съществува опасност той да извърши друго престъпление, посочи представителят на държавното обвинение. Той се аргументира, че наложените досега на младежа наказания не са го възпрели да продължи да нарушава закона. Последното му деяние е сторено само месец и половина, след като е бил осъден условно за кражба. Срещу него е внесен обвинителен акт за друго престъпление.

Като взе предвид становищата на страните и представените по делото доказателства, Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на Галин С. най-строга мярка за неотклонение.

Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

Галин С. няма образование, не е женен, безработен е. 

 

23.06.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

19-годишен остава в ареста по обвинение за кражба на кабел от жп път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди