изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:13 EEST
Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото”    
Ред и сигурностМВР предупреждава, че в рамките на две седмици само в столичното Трето РУП са регистрирани три случая на измама по нов сценарий - „От утре влиза еврото”. При единия от случаите 79-годишна столичанка се е простила с 12 000 лева, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Вчера на вратата на възрастната жена позвънил мъж, който се представил за банков или пощенски служител и обяснил, че от следващия ден спира употребата на българските левове и влиза еврото. За целта на него трябва да му се предадат всички налични пари в лева, а той на другия ден ще ги върне в евро.

Измамникът дори придружавал жертвите си до банков клон, от който да изтеглят парите. По този начин въпросната жена се разделила с голямата сума, която предала на мнимия банков служител.

Всички пострадали са възрастни хора, уточняват от Столичната дирекция на полицията, откъдето призоваха към повишено внимание. dir.bg

 


Сходни връзки

Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди