изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:27 EEST
ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОЗДРАВИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПРАЗНИКА    
НовиниНа тържествената сесия на най-голямата община в страната официално бяха вписани в Почетната книга двамата нови почетни жители на Добричка. Тясна се оказа залата на драматичен театър "Йордан Йовков" вчера, където се проведе тържествената сесия на община Добричка в навечерието на празника на най-голямата община в страната - Добричка. Съветници, кметове, кметски наместници и гости изслушаха прави химните на България, ЕС и общината. След това председателят на ОбС Славка Петрова поздрави всички с предстоящия празник - 25 юни, като отбеляза, че общината продължава своя път на развитие. От трибуната тя предостави думата на кмета Петко Петков за поздравителен адрес към присъстващите в залата.

От свое име П. Петков честити на всички празника, като отбеляза, че тази година се навършват и 32 г. от създаването на Добричка община като административно-териториална единица. В словото си кметът отбеляза още, че жителите й и администрацията в годините са успели да съхранят една чудесна традиция, превърнала се в истински празник не само на общината, а на българския фолклор, дух и култура. "Вече 43 години се провежда събора в Дебрене, който е люлка на добруджанските традиции" - каза Петков. В приветствието си към присъстващите кметът отбеляза и успехите, които заедно хората и администрацията в общината са постигнали. "Благодарение на финансовата си стабилност като община тази година инвестираме 15 млн. лв. в капиталови разходи. Реализирахме два големи проекта, които подобряват жизнената среда на жителите на общината и дават равен достъп и качествени услуги - модернизирахме детските заведения и читалищата. Работим по още 4 проекта в момента, като 3 от тях са в социалната сфера, а един - инфраструктурен. Очакваме с нетърпение и създаването на МИГ Добричка, което ще даде възможност да помогнем на стопаните, защото ще бъдат вложени 18 млн. лв." - каза Петков. Председателят на ОбС Славка Петрова прочете поздравителни адреси, получени по повод празника на общината от президента Г. Първанов, депутатът П. Димитров, областния управител Ж. Желязков, кметовете на Добрич Д. Николова и на Димитровград Стефан Димитров. След това кметът Петков официално връчи плакет, герб и почетна грамота на двамата почетни жители на общината, които са вписани в Почетната книга тази година - изследователят и писател Георги Казанджиев и вокалния педагог Божана Байчева. Възпитаници на Байчева поздравиха присъстващите в залата със свои изпълнения. В рамките на тържествената сесия бяха отличени и 23-ма кметове и кметски наместници на населени места в общината, допринесли за развитието на селата. Поздрав поднесоха с изпълненията си и децата на фолклорния ансамбъл "Добруджа".
 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОЗДРАВИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПРАЗНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди