изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:31 EEST
НАЙ-ОБЕЩАВАЩИЯТ МЛАД ДИЗАЙНЕР Е ОТ ДОБРИЧ    
ИнтервютаПризът е присъден на 24-годишнта Антония Марева за колекцията й „Носталгия” по време на 11-ото издание на „Модна фиеста Албена 2011”. Антония Марева е на 24 години, от Добрич. Завършила е  Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” със специалност „Моден дизайн”. На 11–ото издание на най-голямото модно събитие на лятото „Модна фиеста Албена 2011” тя получи наградата за млад изгряващ дизайнер.


- Поздравления за наградата! Пожелаваме ти тя да бъде последвана от още много на още по-високи форуми! Откога се занимаваш с мода?
- Израснала съм сред дрехи във фирмата на майка ми „Ева”. Със собствен магазин се занимавам от две години и половина и със собствена дизайнерска къща.


- За първи път ли участваш на такъв моден форум?
- С фирмата на майка ми ежегодно участваме в „Модна фиеста” в Албена, но за мен като дизайнер е първо участие на този форум. Всяка година ВСУ „Черноризец Храбър” организира годишни ревюта, на които също съм печелила награди. Сега обаче за пръв път се представих със собствена колекция на професионално ниво.


- Каква е колекцията, която бе отличена на „Модна фиеста”?
- Това е колекцията, с която се дипломирах. Нарекла съм я „Носталгия”, а вдъхновението е от „скрина на баба”, от моята баба и нейните дрехи. Посветила съм колекцията си на нея. Носталгията към миналото е основна тема в колекцията. Използваните тъкани са от естествени материали – лен, памук, кадифе, сурова коприна в черно и натурални цветове. За да я осъществя, колективът на фирма „Евея” много ми помогна. Работих съвместно с Елена Колева, която е дизайнер във фирмата. Колекцията включва 17 облекла – рокли, панталони, блузи, поли. Още на дипломирането ми колекцията бе много харесана. Изключително много държах да почувствам тоалетите и да направя нещо добро. За мен беше голямо предизвикателство, защото харесвам по-изчистените форми, а стилът на колекцията е малко по-натруфен, но за мен беше много важно да почувствам нещата, самото чувство, което ме връща към онова време, към спомените.


-  Какви са амбициите ти сега?
- Кандидатствам за магистратура в Болоня, Испания. Искам да науча повече да мениджмънта и маркетинга в модата и дизайна.


- Работиш ли по нова колекция?
- Искам да започна и нова колекция, да направя нещо добро. Насочила съм се към по-минималистични дрехи за зимата в черно и бяло.


- Фирма „Евея” ли ще продължи да реализира твоите колекции?
- Имам желание да изведа фирмата към по-големи пазари в Европа, това е главната ми цел. Искам да благодаря на екипа на фирма „Евея” за помощта, както и на майка ми Мария Дончева.

 


Сходни връзки

НАЙ-ОБЕЩАВАЩИЯТ МЛАД ДИЗАЙНЕР Е ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди