изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:32 EEST
УНИВЕРСИТЕТЪТ В НИКОЗИЯ ОСИГУРЯВА СТИПЕНДИИ    
ОбразованиеУниверситетът в Никозия обяви своите стипендии за обучение на студенти от Добрич, съобщиха от общината.

 В писмо на вицепрезидента на Университета в Никозия д-р Никос Картакулис до кмета Детелина Николова се посочва, че Кипърският университет предлага една пълна стипендия за магистърска програма за служител на община Добрич, две частични стипендии – 70% от годишната такса за бакалавърска програма по избор. Освен това предлага три частични стипендии – 50% от годишната такса за която и да е бакалавърска програма и пет частични стипендии – 40% от годишната такса отново за бакалавърска програма по избор.
Стипендиите ще се изчисляват на базата на таксата за обучение за академичната 2011 – 2012 година, която е 9450 Евро. Те се дават от името на Университета в Никозия по повод 50–годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Кипър.  Всички частични стипендии ще бъдат отпуснати след конкурс със следните критерии: Написване на есе на тема „Защо бих желал да уча в Кипър”, 500 думи на английски език, което трябва да се изпрати на г-жа Вера Петрова, мениджър за страната, ел. поща: Petrova.v@unic.ac.cy. Друго изискване е среден успех от диплома за завършено средно образование 5.00/6.00. Всички кандидати трябва да са завършили 12 клас през май 2011 и да не са посещавали университет. Крайният срок за изпращане на есетата е 31 юли 2011.
Всички стипендии ще бъдат връчени на официална церемония в общината. В писмото си д-р Никос Картакулис изразява своята увереност, че чрез тези стипендии ще се осигури допълнителна възможност за сътрудничество и в същото време ще се даде шанс да се приемат повече български студенти в Университета в Никозия с цел укрепване на връзките между България и Кипър.
 


Сходни връзки

УНИВЕРСИТЕТЪТ В НИКОЗИЯ ОСИГУРЯВА СТИПЕНДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди