изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:16 EEST
НАСИЛНИК НА СТАРИЦА ВЛИЗА В ЗАТВОРА    
Ред и сигурностДва часа и половина правил опити да изнасили жената, като я натискал, блъскал и удрял по тялото и лицето

Окръжният съд в Добрич осъди 45-годишния Иван Анг. К. на 13 години и 4 месеца затвор. Той е признат за виновен за това, че на 10 март в село Полковник Минково при условията на опасен рецидив се съвкупил с 89-годишна жена от същото село. За да я принуди, използвал сила. Деянието останало недовършено по независещи от него причини.
Окръжният съд го е осъдил на 20 години лишаване от свобода и след като по реда на съкратеното съдебно следствие е намалил наказанието му с 1/3, определи той да изтърпи 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим в затвор. Съдът е постановил той да изтърпи отделно остатъка от  наказание, наложено му с групиране на три предходни присъди.
Докато е търпял наказание лишаване от свобода в Затвора във Варна, Иван К. е бил пуснат в домашен отпуск за времето от 09.03.2011 г. до 14.03.2011 г., който прекарвал в дома на брат си в с. Полк. Минково. На 10.03.2011 г. вечерта той решил за изнасили 89-годишната пострадала, независимо, че търпял наказание лишаване от свобода за същото престъпление, извършено срещу същата пострадала на 14.02.2008 г. Той споделил намерението си със свои познати и след 21,30 ч. отишъл в дома на възрастната жената. До 24 ч. той правил опити да изнасили жената, като я натискал, блъскал и удрял по тялото и лицето. След това станал, светнал крушката, обул се и си тръгнал. На другия ден Иван К. бил задържан и с прокурорско постановление бил приведен в Затвора в гр. Варна, за да търпи наказанието по предходните му осъждания.
 Съдебно-психиатрична експертиза е установила, че той има личностово разстройство, емоционално е нестабилен и страда от Синдром на зависимост към алкохола, които не са заболявания в смисъла на закона и той е разбирал постъпката си.
 Иван К. има начално образование, не е женен, безработен е. Осъждан е девет пъти.
Съдът е определил Иван да излежи отделно остатъка от наказание от 4 години и 4 месеца лишаване от свобода, което е получил след групиране на две присъди за кражба и тази за изнасилването от 2008 г. Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.
 


Сходни връзки

НАСИЛНИК НА СТАРИЦА ВЛИЗА В ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди