изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:15 EEST
Трупът с вързани крака е на Димитър Корморана    
Новини63-годишен рибар от Аспарухово е задържан за убийството. Димитър Корморана е убитият и изхвърлен в морето мъж. Трупът беше открит във вторник от собственик на рибарско катерче на близо 2 км от варненския бряг. След проведени оперативно издирвателни мероприятия, е установено, че се касае за извършено тежко криминално престъпление – убийство, съобщиха от полицията в морската столица, пише "Стандарт".

Установена е и самоличността на 48-годишният Димитър, който живее в кв. "Галата". Според запознати с разследването, за бързото идентифициране на жертвата послужили две характерни татуировки по тялото му - едната е на дясното рамо - кръгла, във форма на слънце, а другата - на глезена. По нея близките разпознали Димитър, който бил автомонтьор по професия, но от близо 8 години се прехранвал с ваденето на миди и рапани. В полицейските масиви за него имало данни за извърпени криминални престъпления преди 20 години, но сега бил чист.

На 14 май Корморана излязал от дома си и след като не се прибрал в продължение на 10 дни, родителите му подали молба в полицията. На 25 май тази година той е обявен за общо държавно издирване. Още в сряда в прокуратурата почти бяха сигурни чие е тялото на убития мъж, но отказаха подробности, тъй като не било в интерес на разследването. Извършената аутопсия в МБАЛ "Света Марина" е установила травматични увреждания – рани в теменната област, счупване на черепа и множество кръвонасядания. Изводът на съдебните медици е, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки това, за потвърждаването на първоначалните изводи, е назначена и допълнителна тройна съдебно- медицинска експертиза.

От извършения начален оглед при изваждането на трупа беше установено, че двата крака на жертвата са завързани в областта на глезените с въже със специфичен възел, като към единия край са прикрепени две метални тежести, каквито използват рибарите за мрежите си. При повторно извършения оглед на трупа са иззети допълнителни веществени доказателства, които насочили разследващите криминалисти към евентуалните извършители. Установени са факти, свързани с движението на Корморана от дома до изчезването му, хората с които се е срещал и какво е правил. Като свидетели са разпитани няколко души, а следите отвели разследващите до 63-годишен мъж от варненския квартал "Аспарухово". Според събраните данни до момента, той е човекът, който последен е бил с жертвата и всички улики сочат участието му в убийството.

Версията на криминалистите е, че мъжът е бил убит при някакъв спор и впоследствие трупът му е изхвърлен в морето с тежестите, като по този начин убиецът или убийците са се надявали водата да го разложи и да скрие следите от престъплението. Засега арестуваният е с мярка "полицейско задържане" до установяване и на евентуални други съучастници в извършеното тежко криминално престъпление и пълното разплитане на случая, казаха от варненската полиция./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Трупът с вързани крака е на Димитър Корморана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди