изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:21 EET
НОВИ СПАЛНИ ВАГОНИ ЗА ВЛАКА СОФИЯ - ДОБРИЧ    
НовиниС нови спални вагони ще бъде оборудван влакът София - Кардам. Това каза пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

"До края на годината или най-късно в началото на следващата се чака доставка на нови 30 или 35 спални вагона, като една голяма част от тях ще покриват дълги дестинации на железопътния транспорт в това число жп-връзката на Добрич със столицата - влака София - Кардам. За да покрием все пак този период до края на годината имаме подготвена процедура чакаме само мостовото финансиране от Българската банка за развитие, има предвидени 20 и няколко млн. по споразумението със Световна банка, за рехабилитация и ремонт на съществуващия вагонен парк част от него. Така че със сигурност ще предприемем бързи действия, за да осигурим тези маршрути" - каза министър Московски. Той бе категоричен, че досега в годините инфраструктурата в Северна България и пътища и жп транспорт е оставала в страни, като пое ангажимент да проведе среща с ръководството на НКЖИ, за да се види дали може в бъдещ период да се разработи проект, който да доведе до скъсяване на времето за пътуване с влак между Добрич и столицата.
 


Сходни връзки

НОВИ СПАЛНИ ВАГОНИ ЗА ВЛАКА СОФИЯ - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди