изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:09 EEST
ДОБРУДЖА ЗАПОЧНА ЛЯТНАТА СИ ПОДГОТОВКА    
Спорт
Представителният тим на Добруджа, който ще участва в първенството на Източната "Б" футболна група, днес направи първа тренировка от лятната си подготовка. 


"Изведох 24 футболист. От тях само 2-3 не са от Добрич. За първи път в най-новата история на клуба, отборът изцяло е изграден от местни футболисти. 12 от тях играха при юношите, които заеха шесто място в Елитната група до 19 години на България. С изявите си те доказаха, че могат да играят и имат голям потенциал. За това даваме шанс на тези състезатели да се изявят в професионалния футбол при мъжете. В отбора останаха мъжките момчета, които ще оправдаят доверието. В съблекалнята преди тренировката си пожелахме да сме живи и здрави, да имаме късмет пред чуждите врати, да си вярваме и да побеждаваме с добруджанския дух, който имаме. Не на последно място и да върнем на стадион "Дружба" прекрасната публика на този футболен град. Целта пред отбора е 5-6 място", заяви старши треньорът Валентин Ангелов.
Той добави, че е разговарял с Николай Илиев, който е пред разтрогване на договора си с Черно море. Наставникът на добричкия тим е предложил на левия бек да се завърне и да играе за родния си клуб. 
От миналогодишния състав остават Недко Ангелов, Павлин Тодоров, вратарят Николай Марков, Здравко Петров, Явор Колев, Младен Димитров, Валери Михайлов и Славомир Илиев. В тима се завръщат вратарят Николай Радомиров, защитникът Филип Флоров и халфът Венци Желев.
Отборът ще има нова екипировка, която ще бъде с традиционните за отбора цветове жълто и зелено. На този етап играчите са получили  тренировъчното облекло. До дни се очакват и екипите за официалните мачове.
На тренировката присъстваха клубният президент Валентин Василев и общинският съветник Живко Мартинов, който е член на спортната комисия. 
"Отборът е финансово обезпечен за новото първенство. На футболистите днес пожелах да бъдат много борбени, да се целят във високото, да дават всичко максимално от себе си и да се целят в победата. През тази година трябва да бъдем някъде средата на таблицата, но е и зад петото място", заяви В. Василев. Той допълни, че вече няма никакви пречки и за започване на мащабните ремонтни работи на терена със сгур до зала "Добротица".
"Желая успех на целия отбор и особено на младите момчета, тъй като тази година за тях ще бъде сериозно изпитание. Те вече приключват с детско-юношеския футбол и навлизат в мъжкия. От сърце им желая здраве,  късмет и повече успехи през настоящото първенство", заяви Ж. Мартинов.
За здраве и благополучие водосвет преди тренировката отслужиха  свещениците Иван и Стоян. Двамата отправиха пожелание отборът да има ангел пазител, който да ги избави от травми и да им помага да бележат голове в чуждите врати.  


 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА ЗАПОЧНА ЛЯТНАТА СИ ПОДГОТОВКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди