изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:33 EEST
НАД 500 ДЕЦА УЧАСТВАТ В „УСМИВКИТЕ НА МОРЕТО”    
НовиниНад 500 деца от България, Русия, Беларус, Молдова, Казахстан и Полша участват в Десетия международен детски фестивал “Усмивките на морето”, който се провежда в Балчик от 25 юни до 1 юли.

Тържественото откриване бе вчера с дефиле на участниците.
Конкурсната програма се състои в читалище “Паисий Хилендарски”, което е сред организаторите на творческия форум, и в храм “Св.св. Константин и Елена”.
В различните възрастови групи от 9 до 17 години ще се представят детски художествени колективи и солисти от танцови, вокални, хорови, инструментални, джазови, циркови, театрални жанрове, съобщи сайтът www.balchik.com.
Международно жури ще определи лауреатите и дипломантите, а с тайно гласуване ще бъде присъдена голямата награда. Оценяващите ще решат дали най-добрите участници ще бъдат отличени с безплатно включване в конкурси и фестивали в други държави. Ще бъде излъчена и награда на Община Балчик за най-добре представил се колектив.
Учредители на фестивала са Община Балчик и обществената организация “Источники будущего”, гр. Одеса, Украйна. Срещата на творците се провежда под патронажа на кмета на община Балчик, с подкрепата на Управление за младежки дейности, спорт и семейство при Областна държавна администрация в Одеса, “Албена”АД, ДКИ КЦ “Двореца” и Университетска ботаническа градина. Развитие на творчески контакти между художествени колективи и надарените деца, укрепване на приятелските връзки между тях са сред целите на сценичния форум.
Програмата на фестивала включва майсторски класове по вокал и хореография, а за опознаване на местните забележителностите ще бъдат организирани екскурзии.
 


Сходни връзки

НАД 500 ДЕЦА УЧАСТВАТ В „УСМИВКИТЕ НА МОРЕТО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди