изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:00 EEST
„АЛБЕНА” Е ХИТ СРЕД ЧЕРНОМОРСКИТЕ КОМПЛЕКСИ ТОВА ЛЯТО    
НовиниЗа това лято хит сред курортните комплекси на Черноморието се очертава да бъде "Албена", не само като подобрена инфраструктура, но и като заявен интерес, смятат от бранша, посочва Investor.bg.

На висока посещаемост както обикновено се радват „Златни пясъци“ и „Слънчев бряг“. Сред най-предпочитаните курортни селища са Созопол и Поморие, където има избор както от луксозни хотели, така и на по-нискокатегорийни бази като „къщи за гости“, например.
За периода от юни до септември заетостта на големите морски хотели и тези в близост до бреговата линия е средно 75-80%, сочат неофициалните данни на хотелиерите. В същото време заетостта в малките морски хотели и тези, които са далече от плажната ивица, остава ниска - около 30%.
"Очертава се сравнително добър летен туристически сезон по Черноморието, като основание за това ни дават вече направените заявки от чуждестранни туристи". Това обясни за Investor.bg председателят на Българската туристическа камара проф. Цветан Тончев.
По време на туристическите борси в Москва, Берлин и Лондон, които се проведоха в началото на годината, очакванията на туроператорите бяха за по-голям интерес към българските курорти, но записванията на чуждестранни туристи до момента не го потвърждават, допълни още Тончев.
Годишните прогнози на бранша сочат, че за 2011 г. ще бъде отбелязан ръст от 5-6% на чуждите летувания, посочи Тончев.  По-голямо увеличение се очаква при другия показател - за ръста на приходите от чуждестранни туристи (над 70% от които се осъществяват през лятото). При тях се планира 8-10% нарастване спрямо миналата година, т.е. очакваните приходи ще достигнат 3 млрд. евро.
Най-голям ръст вероятно ще се достигне при туристите от Русия, намален е интересът от страна на англичаните. Броят на българите, почиващи на родното Черноморие, по всяка вероятност също ще нарасне, предвиждат от камарата.
Цените на нощувките и на „пакетните“ почивки през сезона ще са почти същите като миналогодишните, сочат данните на Туристическата камара.
 


Сходни връзки

„АЛБЕНА” Е ХИТ СРЕД ЧЕРНОМОРСКИТЕ КОМПЛЕКСИ ТОВА ЛЯТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди