изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:01 EEST
ПО ПРОЕКТ ЩЕ СЕ РАЗРАБОТВАТ ИНТЕГРИРАНИ ПЛАНОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ В ДОБРИЧ    
НовиниОбщина Добрич е една от 36-те общини, които подписаха през миналата седмица в МРРБ договори по одобрени проекти по схема „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие.”

Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ по тези договори възлиза на 21,2 млн. лева, от които 18 млн. лева са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, поясни зам.-министър Павлова. Добрич е сред групата от 29 общини - центрове на агломерационни ареали, с общ размер – 14,5 млн. лева.
Пет процента от финансовия ресурс са собствен принос на общините в рамките на националното съфинансиране.
Основната цел на схемата е изработване на интегрирани планове за градско развитие, насочени към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми в 36 града - центрове на агломерационни ареали.
Интегрираните планове трябва да подпомогнат осъществяването на дългосрочна визия за развитието на градовете чрез реализация на проекти в градски територии с цел привличане и координирано управление на разнородни инвестиции, подпомогнати от структурните фондове на ЕС. В рамките на схемата ще бъдат определени и зони на въздействие (до три зони в един интегриран план), ще бъдат изработвани подробни устройствени планове (ПУП), или проекти за изменение на действащите. Ще бъдат разработвани и предпроекти проучвания.
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ ЩЕ СЕ РАЗРАБОТВАТ ИНТЕГРИРАНИ ПЛАНОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди