изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:15 EET
СЪДЯТ ШОФЬОР НА АТV ЗА УБИТА ПЕШЕХОДКА    
НовиниВ Окръжния съд в Добрич тръгна дело срещу водач на ATV марка „Кавазаки” с английски регистрационен номер, който причинил пътно-транспортно произшествие и е отнел по непредпазливост живота на 68-годишна жена от село Житница.

Обвиняемият е  39-годишния  Славчо Цв. К. от с. Карапелит, община Добричка. Пътният инцидент е станал на 24 септември миналата година в с. Житница. Според обвинението, той е нарушил Закона за движение по пътищата, който предвижда „по пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места”. Съдът е конституирал като граждански ищци трима наследници на пострадалата, които са предявили искове за общо 115 000 лева.
Според обвинителния акт, мъжът купил  ATV-то през август 2010 г. Няколко дни по-късно, при разходка с него, се скъсал шарнирния болт към носача на предното ляво колело и се деформирали радиатора на охлаждащата система и оста на кормилото. Новият собственик закупил шарнирен болт и дал мотора на подсъдимия, за да го ремонтира. Славчо К. направил ремонт  и ATV-то останало у него, за да не изчака боядисване на спойлерите.
На 24.09.2010 г. след обяд мъжът решил да пътува с моторното превозно средство от с. Карапелит до с. Житница по черни пътища през гората. Той поискал и получил разрешение от собственика. Около 16,45 ч., докато преминавал по улица в с. Житница, усетил, че ATV-то не му се подчинява и е отказала кормилната система. Това довело до промяна на траекторията на движение на мотора, той напуснал пътното платно и се качил на тротоара. Последвали удар на лявото рамо на подсъдимия в бетонен стълб от електропреносната мрежа и удар с предната част на ATV-то в тялото на пострадалата, която се била спряла пред вратата на двора на съседка. След това моторът се преобърнал на дясната си страна и спрял. Когато дошъл на себе си в 16,51 ч. мъжът се обадил на Бърза помощ и съобщил за произшествието.
 


Сходни връзки

СЪДЯТ ШОФЬОР НА АТV ЗА УБИТА ПЕШЕХОДКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди