изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:46 EEST
СИГНАЛ ЗА МУХЛЯСАЛИ САМУНИ В ДОБРИЧКИ МАГАЗИН    
НовиниПо сигнал на граждани Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич е извършила проверка в магазин, където се предлага хляб, местно производство, е съобщила пред агенция "Фокус" директорката на агенцията д-р Розалина Брайкова.

Проверка установила, че във фирмения магазин се търгува хляб с изтекъл срок на годност, такъв, на който срокът му изтича следващите няколко дни или мухлясал, без да е означено, че продуктът не става за консумация от хора, а само от животни. Освен това д-р Брайкова допълни, че предлагането на мухлясъл хляб е недопустимо дори и за животни. Хлябът е бил означен като “преоценен” и цената му е била намалена. Според издаденото предписание фирмата трябва да си изработи вътрешна процедура за коректно предлагане на хляб с изтекъл срок на годност, така че да не се подвеждат гражданите, както и да се отбелязва грамажът на дадения продукт. НДТ/Фокус
 


Сходни връзки

СИГНАЛ ЗА МУХЛЯСАЛИ САМУНИ В ДОБРИЧКИ МАГАЗИН | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СИГНАЛ ЗА МУХЛЯСАЛИ САМУНИ В ДОБРИЧКИ МАГАЗИН
Автор: Anonymous да 2012-06-28 @ 10:27 EEST
И на мен ми се е случвало да видя такъв хляб в магазина. Даже продават  кисели млека, тестени изделия, малки кифлички в целофан и други подобни с изтекъл срок.Нарочно продавачките слагат на първите редове кис.млека с изтекъл срок, а новите ги слагат малко по назад. Един път без да съм обърнала внимание на етикета, като отворих вкъщи това кисело мляко, направо беше вкиснало. Ужас!  Нека органите да проверят магазините "ЦБА'' , предлагам аз - малки, големи, всякакви ЦБА!!!
СИГНАЛ ЗА МУХЛЯСАЛИ САМУНИ В ДОБРИЧКИ МАГАЗИН
Автор: Anonymous да 2012-06-28 @ 20:33 EEST

Когато забележите стоки с изтекъл срок веднага сигнализирайте. Общо взето тази практика от африканските страни е добре да се пресече, защото от нея страдат главно децата и възрастните.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди