изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:48 EEST
Талибаните атакуваха прочут хотел в Кабул    
По света

Талибани нападнаха един от най-известните хотели в Кабул – Интерконтинентал, популярен сред чужденците и държавните служители. Интерконтинентал е един от най-известните хотели от висока класа в Кабул. Намира се на един от хълмовете над града и е построен през 1969 г. Във вторник вечерта облечени в цивилни дрехи екстремисти са нахлули в хотела, докато гостите му вечеряли или се забавлявали на един от двата приема. Сред отседналите в хотела са членове на афганистанското правителство от цялата страна, събрали се в Кабул за конференция в сряда по повод предаването на властта от чуждестранните на афганистанските сили за сигурност.



Завързала се престрелка, като в подкрепление на афганистанските сили за сигурност са изпратени два хеликоптера на НАТО.

„За съжаление в резултат на терористичната атака десет наши сънародници, всичките цивилни, са изгубили своя живот”, каза началникът на полицията в Кабул Ауб Саланги, цитиран от световните агенции, на които се позова "Фокус". „Трима полицаи са били ранени”, допълва той.
По думите му мнозина от убитите са работели в хотела.

Ракетният обстрел на НАТО изглежда е сложил край на сраженията, продължили повече от четири часа. Според властите, поне двама от нападателите са били застреляни, а четирима са се самовзривили – тактика използвана и по-рано няколко пъти срещу укрепени сгради, включително хотели, в столицата.
Последният от атентаторите се е самовзривил часове след обявяването на нападението за приключило, казва още той.
 
Холандски журналист съобщи през „Туитър”, че е видял как поне четири гранати са били изстреляни от хотела срещу близка къща, принадлежаща на Мохамед Касим Фахим, един от вицепрезидентите на Афганистан. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Талибаните атакуваха прочут хотел в Кабул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди