изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-27 @ 02:21 EET
Неизпълнени задължения на кмета на с. Алцек станаха причина за отлагане на въззивно дело    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разпореди днес кметът на с. Алцек да бъде писмено предупреден, че ако не връчи по законния ред призовките на четири лица, призовани по въззивно наказателно дело, ще му бъде наложена глоба. Причината за това е, че призовките за днешното съдебно заседание не са редовно връчени и чрез неправомерните си действия, той дава основание за отлагане на наказателното производство срещу тях.

                         Днес Окръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателно дело, образувано по въззивна жалба на Гюнайдин Ахм. М. срещу присъда на Районен съд – Добрич. С нея първоинстанционният съд е признал Гюнайдин М.  за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор с Ивелин С. Н. и Севдалин С. Ат., в началото на м. януари 2003 г. е отнел 10 броя пуйки и един заек на обща стойност 235 лв. от жител на с. Хитово с намерение противозаконно да я присвои. В средата на м. януари 2003 г. той е отнел една овца на стойност 65 лв. от жител на с. Хитово с намерение противозаконно да я присвои. Районен съд – Добрич, е наложил на Гюнайдин М. наказание 11 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок, което той обжалва като несъразмерно тежко. Осъденият моли, то да  бъде намалено, тъй като изцяло е съдействал за разкриване на обективната истина и е признал вината си, и срещу него не се водят други наказателни производства.

            Гюнайдин М. живее в Добрич, има основно образование, безработен е, осъждан.

            По делото пред въззивния съд са призовани подсъдимите Севдалин С. Ат., Ивелин С. Н., Орлин Ив. Ат. и Ниязи Р. Ш., всички от с. Алцек. Те са осъдени за общо пет кражби на животни от частни дворове в с. Хитово, извършени в различно съучастие помежду им. Противозаконно отнетите животни – 10 пуйки, 1 пуяк, 15 кокошки, 5 петли, 1 коза, 1 овца и 1 заек са на обща стойност 687 лв. Четиримата трябва да бъдат редовно призовани в съдебно заседание пред въззивния съд с оглед на правото им да се присъединят към жалбата срещу първоинстанционната присъда.

            Досъдебното производство е започнало през 2003 г., а делото в Районния съд – Добрич, е образувано на 04.03.2010 г. То е отлагано многократно поради неявяване на подсъдими. На 05.05.2011 г. първоинстанционният съд е произнесъл присъдата, която Гюнайдин М. обжалва. Въззивното дело е образувано на 07.06.2011 г. в Окръжен съд – Добрич. Следващото заседание по него е насрочено за 11.10.2011 г., поради неизпълнените задължения на кмета на с. Алцек да връчи призовките и да върне в съда отрязъците, доказващи връчването.

 

28.06.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Неизпълнени задължения на кмета на с. Алцек станаха причина за отлагане на въззивно дело | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди