изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:23 EEST
“АЛБЕНА” АД ЩЕ РАЗДАДЕ ПО 0,35 ЛЕВА ДИВИДЕНТ НА АКЦИЯ    
ТуризъмРедовното общо събрание на акционерите на „Албена” АД, което се проведе на 26 юни, е взело решение да бъде разпределен брутен дивидент за 2010 г. в размер на 0.35 лева на акция.

Изплащането на дивидентите ще започне в срок до три месеца от датата на провеждане  на Общото Събрание, в съответствие с разпоредбата на чл.115 „в”, ал 5 от ЗППЦК, по реда на наредба 8 на Централен Депозитар.
Ръководството на „Албена” АД е взело решение дивидентите за 2010 г. на акционерите на дружеството да бъдат изплащани както следва: за акционери с клиентски подсметки при инвестиционен посредник средствата ще бъдат изплатени чрез „Централен депозитар” АД, а за акционерите с лични сметки в „Централен депозитар” АД средствата ще се изплащат чрез клоновете и офисите на Банка „ДСК” ЕАД. От дружеството информират, че за началната дата на изплащане на дивидентите акционерите ще бъдат своевременно уведомени.
На проведеното общо събрание са се регистрирали акционери, притежаващи 3 399 503 броя акции с право на глас, представляващи 82.01 % от капитала на дружеството. Събранието е приело годишния доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2010 г., одитирания годишен финансов отчет на дружеството за 2010 г. и одиторския доклад за проверка и заверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2010 г. Приело е още годишния консолидиран доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2010 г., одитирания консолидиран годишен финансов отчет на дружеството за 2010 г. и одиторския доклад за проверка и заверка на консолидирания годишен финансов отчет на дружеството за 2010 г.
По предложение на акционера „Албена Холдинг” АД печалбата на дружеството, реализирана през 2010 година, в общ размер на 9 337 215.45 лева, ще се разпредели като дивидент в размер на 0.35 лева на акция. Съобразявайки се с неблагоприятната икономическа ситуация и стагнацията на пазара, на членовете на съвета на директорите няма да се изплаща допълнително възнаграждение в размер на 1 % от печалбата на дружеството след облагане – общо за всички членове. Останалата част от печалбата на дружеството да се отнесе в допълнителни резерви на «Албена» АД. Общото събрание на акционерите е взело решение да освободи членовете на съвета на директорите на дружеството от отговорност за вреди, причинени на дружеството от дейността им през 2010 година. Избран е и одитен комитет на “Албена” АД с мандат 2 години. 
 


Сходни връзки

“АЛБЕНА” АД ЩЕ РАЗДАДЕ ПО 0,35 ЛЕВА ДИВИДЕНТ НА АКЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди