изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:54 EEST
НАМАЛИХА ЦЕНИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА    
НовиниНови, по-ниски минимални цени за продажба на общински жилища, прие на заседанието си вчера Общинският съвет в Добрич.

Мотивът е икономическата криза, която сви пазара на имоти у нас и в частност в Добрич. Липсата на финансови средства у гражданите са направили цените на общинските жилища несъответстващи на пазарните. Новите цени са в зависимост от вида на строителството и зоната на града, в която се намират общинските жилища. За І зона, която обхваща централна градска част, цените са минимум 535 лв/кв. м за система ЕЖБ и 580 лв. за другите видове строителство. За втора зона, в която попадат жк „Запад”, жк „Север”, жк „Русия” и ЖК „Добротица” цените са от 440 до 550 лева за кв. м минимум в зависимост от вида на строителството. Най-ниски са цените в зона ІІІ, която обхваща жк „Иглика”, жк „Строител”, жк „Балик” и жк „Дружба”, където за жилища ЕЖБ минималната цена е 410 лв./кв. м. С решение на Общинския съвет от вчера бяха определени цени на услуги, предлагани от общинския приют за безстопанствени животни. В момента има подадени 10 молби за закупуване на общински жилища.
Решено бе да се прекрати концесионният договор за „Млекарница” в АЕМО „Старият Добрич”. Искането за това е отправено от концесионера „Айвазови” ЕООД с мотив, че съгласно съдебно решение, общината е осъдена да предаде имота на физически лица с установена собственост.
Капиталът на „Столове” ЕООД бе увеличен с бивш стол на „Обреден дом” с площ от 455 кв. м.
По предложение на кмета Детелина Николова и тази година 25 септември, когато се отбелязва Денят на Добрич и годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България, ще бъде обявен еднократно за празничен и неприсъствен ден. Да бъде продължен с пет години договорът за наем на „Балчев 111” ЕООД за два щанда в Градски хали на Централния кооперативен пазар реши още местният парламент. Във връзка с писмо, което управителят на дружеството Веселин Балчев е изпратил до кмета, стана ясно, че тече проверка на работата на управителя на дружество „Общински пазари” ЕООД - Георги Кирилов. Информацията за това изнесе председателят на ПК по бюджет, финанси и данъчна политика Веселина Карамилева. Тя каза, че е постъпил сигнал от трима наематели на щандове на „Общински пазари”, които сезират за неравнопоставено третиране на наемателите. В тази връзка е разпоредена проверка и предстои на заседание на ПК на 5 юли да бъдат представени резултатите от нея. В зависимост от тях, ще се предложи на кмета да започне дисциплинарно производство спрямо Г. Кирилов.
Бе Взето решение за преобразуване чрез вливане на „Газинженеринг” ЕООД в „Жилфонд-инвест” ЕООД.
Местният парламент прие годишен план за развитие на социалните услуги в общината  през 2012 година. Първото му направление е превенция на деца и семейства в риск. Предвижда се разширен обхват на дейностите, осигурена подкрепа на поне 150 деца и семейства от рискови групи годишно,подкрепа на поне 200 деца и семейства от рискови групи. Предвижда се да бъде разкрит и общностен център за деца и семейства с капацитет от 820 потребители годишно – деца на възраст 3-7 години и техните семейства. Друга задача е увеличението на утвърдените приемни семейства и настанените в тях деца. Второто направление е деинституционализация на грижата за децата. Предвижда се трансформирана жизнена среда за децата и създаване на условия за предоставяне на услугите в среда, близка до семействата, създаване на среда, наподобяваща малък групов дом. По отношение на социалното включване на общности в неравностойно положение и социално уязвими групи се предвижда предоставяне на качествени услуги за 80 лица с увреждания – дневни и почасови, и др.
Решено бе Общинският съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси да бъде преименуван на Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.
Местният парламент реши да се увеличи капацитетът на Център за обществена подкрепа -1, управляван от БЧК,  от 25 на 45 места и численост на персонала от 8 на 9 щатни бройки, както и на Център за обществена подкрепа – 2 от 30 на 50 места и от 8 на 10 щатни бройки.
 


Сходни връзки

НАМАЛИХА ЦЕНИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди