изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:51 EET
Сблъсъците в Атина разрушават историческия център    
По светаОгромни щети са нанесени на историческия център на гръцката столица Атина, който е разгромен по време на безредиците между полицията и демонстрантите, съобщи радио "Ехото на Москва", цитирано от "Фокус". Сблъсъците пред парламента станаха рано сутринта на четвъртък - часове преди второто гласуване на мерките, необходими за гарантиране на международната помощ и избягване на банкрут на страната.

Полицията е задържала около 40 души. По данни на гръцкото министерство на здравеопазването след сблъсъците са хоспитализирани около 100 души.

Вчера депутатите одобриха с явно и поименно гласуване плана за бюджетни съкращения и вдигане на дънъци, чийто общ ефект е 28 млрд. евро като част от изискванията за получаване на помощта от ЕС и МВФ.
Парламентът ще поднови дебатите от 09:30 часа сутринта, като гласуването няма да се състои преди 14:00 часа.

В същото време правозащитната организация "Амнести интернешънъл" излезе с декларация, в която заявява, че гръцката полиция не е трябвало да използва прекомерна сила при опитите да се справи с насилието при протестите в Атина.
Сблъсъците станаха на площад "Синтагма", където хиляди протестираха срещу непопулярния план с мерки за икономии. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сблъсъците в Атина разрушават историческия център | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди