изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:21 EET
Окръжен съд – Добрич, потвърди най-тежката мярка за неотклонение на 34-годишен жител на Дългопол    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 34-годишния Мариян Н. Й. от гр. Дългопол. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 21 срещу 22 юни 2011 г. в с. Енево, община Добричка, чрез използване на технически средства – пластмасова туба и маркуч, е отнел 90 л дизелово гориво от пътно-строителна машина „Автогрейд” от владението на 53-годишен добричия, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено в стадия на опита, поради независещи от дееца причини.

            На 24.06.2011 г.  Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража и Мариян Й. обжалва неговото определение.

            Адвокатът му посочи, че не са налице достатъчно доказателства за авторството му на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Защитникът заяви, че след като подзащитният му е реабилитиран по право, не са налице основания, че той може да се укрие или ще извърши друго деяние. Престъплението, за което е привлечен като обвиняем Мариян Й., било с ниска обществена опасност, тъй като е за парична сума под размера на една минимална работна заплата за страната. Мариян Й. помоли да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Той има основно образование, живее на семейни начала, работи на частно, реабилитиран е.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира, че жалбата е неоснователна. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мариян Й. е автор на деянието за което е привлечен да отговаря. Миналите му осъждания и лошите характеристични данни, според държавното обвинение, обосновават високата му обществена опасност и опасността той да се укрие или да извърши друго деяние.

            Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с доказателствата по делото и със становищата на страните, потвърди взетата спрямо гражданина на Дългопол мярка за неотклонение задържане под стража. Определението не подлежи на обжалване и протест.

 

30.06.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди най-тежката мярка за неотклонение на 34-годишен жител на Дългопол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди