изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:33 EET
Депутатът Тодор Великов прехвърли субсидията си на ГЕРБ    
ПарламентНезависимият депутат Тодор Великов, който напусна РЗС, призна пред журналисти в парламента, че от 1 юли полагащата му се субсидия като народен представител ще бъде пренасочена към ГЕРБ. Аз съм преценил, че партията на Яне Янев не изразходва демократично средствата, не развива проекта, с който грабна на изборите 174 хиляди български граждани, мотивира се Великов, цитиран от БТА. Затова полагащата му се държавна субсидия ще мине към друга партия, която смятал, че е редно да харчи парите - ГЕРБ.

Вчера Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, напуснали неотдавна парламентарната група на "Атака", обясниха, че субсидиите им не са пренасочени към ГЕРБ и все още се получават от партията на Волен Сидеров.

Според Великов, законодателят правилно е записал субсидията да следва депутата, защото някои партии се превърнали в частни дружества.
Независимият избраник отговори с контрапредложение на идеята на десните за временна анкетна комисия за държавната субсидия - той предложи друга комисия да установи как лидерите на политическите сили, чиито депутати ги напускат, харчат средствата.

ГЕРБ са отказали на Синята коалиция да подкрепи подписката за временна анкетна комисия за бюджетните партийни субсидии на независимите депутати, стана ясно междувременно. Предложихме подписката първо на ГЕРБ, тъй като са член на ЕНП, както и ние, но днес отговориха, че не желаят, заяви депутатът от Синята коалиция Иван Иванов, като думите му бяха потвърдени от колегата му Михаил Михайлов, предаде БТА.
Сините правят и още една подписка - за одит от Сметната палата на партийните субсидии.

И двете проекторешения ще бъдат предложени за подпис на всички парламентарни групи, включително и на независимите, тъй като въпросът е свързван с изчистването на имиджа на парламента, заяви Иванов.

Сините припомниха, че са внесли и проектопромени в Закона за политическите партии за отпадане на възможността независимите да заявяват принадлежност към други политически сили.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов обаче категорично отрече, че ГЕРБ са отказвали да подкрепят проекторешението за такава временна комисия. Той посочи, че според него този въпрос не е толкова належащ, още не е обсъден от парламентарната група и вероятно ще бъде поставен на предстоящото й заседание във вторник.
Очакваме от Синята коалиция да представят проекторешението с мотивите си, каза Николов.

Междувременно Симеон Дянков отново обясни, че субсидиите са лични данни.
На всяко тримесечие даваме справки къде отиват парите за народните представители и там се виждат общите суми, каза пред журналисти в парламента министърът, цитиран от БТА.
По думите му, Министерството на финансите в случая просто изпълнява решенията, които са взети от предишното Народно събрание в Закона за политическите партии.
Вицепремиерът добави, че в момента парите следват депутата.

Иван Иванов обаче не е съгласен с твърдението на Дянков, че не могат да се оповестят тези декларации.
Не са лични данни парите, които идват по линия на държавната субсидия, заяви депутатът от Синята коалиция.

Преди дни от "Атака" се заканиха да съдят Дянков заради "неправомерно отнетите субсидии в полза на "Коалиция за България" и ГЕРБ".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Депутатът Тодор Великов прехвърли субсидията си на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди