изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:38 EEST
НАЙ-ДОБРИТЕ ФИЛМИ ОТ КИНОФЕСТА В БАЛЧИК ВАЛУТА    
Култура„Тази година режисьорите на филмите в селекцията ни показват по-ясно от всякога, че всички хора, независимо от народността им, са свързани помежду си, защото чувстват една и съща любов, страдат по подобен начин от загубата и се смеят еднакво.


Няма значение дали сме от Африка, Азия, Европа, Австралия, Нова Зеландия или Близкия Изток, ние сме едни и същи в нуждите и емоциите си. Може би през ХХI век написаното на ръка писъмце е заменено с есемес, но общуването между хората и до днес е в основата на всяка история”, заявяват членовете на журито на кинофестивала „В Двореца”, който се порведе от 18 до 25 юни в Балчик.
След подробни обсъждания журито е стигна до напълно единодушно решение кои са най-добрият игрален филм и най-добрият документален филм. Оценката е, че селектираните в различните категории филми са били изключителни във всяко едно отношение – сценарий, операторска работа, монтаж, режисура и актьорска игра.
Взети заедно, те без съмнение могат да се наредят сред най-добрите късометражни филми, правени някога, счита журито на феста.  „МАЙКА“, единодушно избран за най-добър документален филм заради изключителните си качества, ни показва частица от живота на възрастна полякиня, която се бори с трудностите в живота, като същевременно остава глава на цялото си семейство. Омагьосващ заради начина, по който ни прави близки с историята, и заради впечатляващото отношение към детайла, „Майка“ е историята на едно безкрайно очакване. Специална награда на журито получава „Тента над релсите“. В категорията ”За най-добър игрален филм” журито счита, че „ДИСЕКЦИЯ НА ЕДНА БУРЯ“ е недостижим във всяко едно отношение сред останалите филми от основната програма на Международния фестивал за късометражно кино „В двореца“. От блестящата операторска работа, осветлението, актьорската игра, монтажа, звука и музиката, до историята и сценографията – всеки елемент на филмовия език е изпълнен съвършено, така че да движи историята напред. За нас е удоволствие да обявим „ДИСЕКЦИЯ НА ЕДНА БУРЯ“ за НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ.
 Специална награда за операторско майсторство получават  „Игрището на Ана“, оператор Дейвид Дойл, „Дисекция на една буря“, оператор Алваро Мартин Бланко, „Майка“, оператор Михал Стайняк. Специална награда за актьорско майсторство имат Мата Габен в „Метафората с маниоката“, Мерседес Мендес в „200 минути“ и Франк Брюно в „Париж – Шанхай“. Специалната награда за сценарий е за „200 минути“, сценарист Франк Бенитес Пеня и „Париж – Шанхай“, сценаристи Томас Кaйе и Клод льо Пап. Специалната награда за монтаж е за „Талк“, монтаж Бенедето Лан Франко.
 


Сходни връзки

НАЙ-ДОБРИТЕ ФИЛМИ ОТ КИНОФЕСТА В БАЛЧИК ВАЛУТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди