изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:03 EEST
КМЕТ Е ЗАСТРАШЕН ОТ САНКЦИЯ ЗА НЕВРЪЧЕНИ ПРИЗОВКИ    
Ред и сигурност

Неизпълнени задължения на кмета на с. Алцек са станали причина за отлагане на въззивно дело. Поради това от Окръжния съд в Добрич вчера е разпоредено кметът да бъде писмено предупреден, че ако не връчи по законния ред призовките на четирима призовани по дело лица, ще му бъде наложена глоба. Невръчените редовно призовки са станали причина насрочено за вчера заседание да бъде отложено.



Делото е образувано по жалба на Гюнайдин Ахм. М. срещу присъда на Районния съд, с която той е признат за виновен за кражбата на 10 пуйки и един заек на обща стойност 235 лева. Те са задигнати при условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор на Гюнайдин с други две лица - Ивелин С. Н. и Севдалин С. Ат. Кражбата е извършена в началото на януари 2003 г. В средата на същия месец Гюнайдин е откраднал и една овца на стойност 65 лв. от жител на с. Хитово.
Районният съд го е осъдил на 11 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Той обжалва присъдата, тъй като счита, че е несъразмерно тежка. Моли за по-лека присъда, тъй като е съдействал за разкриване на престъплението. Гюнайдин М. живее в Добрич, има основно образование, безработен е, осъждан.
По делото са призовани другите двама крадци, както и още две лица, всички от Алцек. Те са осъдени за общо пет кражби на животни от частни дворове в с. Хитово. При тях са били в различно съучастие помежду си. Противозаконно отнетите животни – 10 пуйки, 1 пуяк, 15 кокошки, 5 петли, 1 коза, 1 овца и 1 заек са на обща стойност 687 лв.
Досъдебното производство е започнало през 2003 г., а делото в Районния съд – Добрич, е образувано на 04.03.2010 г. То е отлагано многократно поради неявяване на подсъдими. Следващото заседание по него е насрочено за 11.10.2011 г., поради неизпълнените задължения на кмета на с. Алцек да връчи призовките и да върне в съда отрязъците, доказващи връчването.
 


Сходни връзки

КМЕТ Е ЗАСТРАШЕН ОТ САНКЦИЯ ЗА НЕВРЪЧЕНИ ПРИЗОВКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди