изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-25 @ 23:35 EEST
ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКА СПОГОДБА ЗА ТРИ ИМОТА ПО ДАМБАТА    
Ред и сигурностДържавата отхвърли спогодба за по три дела за имоти на „Дамбата”, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

Оттам информираха, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е представило становища да не се приемат предложенията на „Балчик Плаза” ООД и „ЕЙ ПИ ИНВЕСТ 09” ООД за сключване на извънсъдебни спогодби по три дела за имоти на „Дамбата” в Балчик. Делата са образувани по искови молби на държавата, която е поискала прогласяване на нищожността на един договор с „Балчик Плаза” ООД и на два договора с „ЕЙ ПИ ИНВЕСТ 09”ООД за продажба на право на собственост върху три недвижими имоти – частна държавна собственост – земя с площ 10636 кв. м, и те да се върнат в патримониума й.
На проведените досега две съдебни заседания адвокатът на фирмите е твърдял, че са водени неофициални разговори за извънсъдебно решаване на споровете. Сега от МРРБ заявяват, че предложенията за извънсъдебни спогодби не кореспондират на държавния интерес и законните правила. Министерството посочва, че въпросните договори са сключени по Закона за държавна собственост, който не предвижда правомощия на областния управител като държавен орган да сключва договори за спогодба за прекратяване на съществуващ или възможен спор, чрез взаимни отстъпки между страните по спорното правоотношение. Спогодбата върху непозволен договор е нищожна, дори ако страните са се спогодили относно неговата нищожност.
Окръжният съд е отложил трите дела, тъй като изготвените съдебно-техническите експертизи не са представени в законовия едноседмичен срок и страните не са имали възможност да се запознаят с тях. Заключенията на вещите лица по съдебно-техническите експертизи ще бъдат изслушани на 27.09.2011 г.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКА СПОГОДБА ЗА ТРИ ИМОТА ПО ДАМБАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди