изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-29 @ 01:12 EEST
ДИСКУТИРАХА ОБУЧЕНИЕТО НА КАДРИ ЗА СОЦИАЛНАТА СФЕРА    
ОбществоПо инициатива на областния управител на Добрич Желязко Желязков и екипа му вчера се  проведе информационна среща в контекста на предстоящия процес на деинституционализация в социалната сфера. Гости от Шуменския университет бяха заместник-ректорът по учебната част доц. д-р Димчо Станков и главен асистент Живко Жеков, преподавател в Педагогическия факултет, катедра "Социална и специална педагогика". Участие в срещата взеха още заместник-областните управители Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова.


На срещата бяха поканени възпитаници на Колежа в Добрич - структура на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", представители на общини и на структури на Регионалната дирекция за социално подпомагане, както и доставчици на социални услуги в областта.
Областният управител Желязко Желязков припомни, че срещата е продължение на една предхождаща работна среща с ръководството на Колежа в Добрич - структура на Шуменския университет, и е в резултат на общата тревога за недостига на кадри в социалната сфера, които ще са много необходими в следващите години с оглед изпълнението на Областната стратегия за социални услуги /2010-2015 г./. Ресорният заместник д-р Катя Ганова припомни, че в национален мащаб стартира проектът "Детство за всички", като част от процеса за деинституционализация. Предстои изграждането на Центрове за настаняване от семеен тип, и когато след две години те заработят, ще се изправим всички пред сериозния проблем с кадрите, подчерта д-р Катя Ганова. За всички е ясно, че за по-доброто качество на услугите, не са достатъчни само добри сгради, нужни са най- вече качествени професионалисти. Именно грижата на екипа на Областна администрация в тази посока, провокира вчерашната инициатива.
Гостите от Шуменския университет разясниха подробности за специалностите,  възможностите за обучение, както и вариантът за изнесено обучение по места. Изрично бе подчертано, че таксите в ШУ са едни от най- ниските - за обучение в бакалавърска степен - 310 лв. годишна такса, а за магистърска - 500-550 лв. за семестър.    Тази обстойна информация, необходима на желаещите да кандидатстват и да се реализират в социалната сфера, както и  сроковете за кандидатстване, могат да се намерят на сайта на Шуменския университет http:/shu-bg.net/.
 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА ОБУЧЕНИЕТО НА КАДРИ ЗА СОЦИАЛНАТА СФЕРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди