изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:16 EEST
Камера записала убиеца на Георги Илиев    
Ред и сигурностПри акция „Гранатометите” бе намерено оръжието на престъплението, очаква се разследването да стигне и до поръчителите. Охранителна камера на хотел „Хризантема” в Слънчев бряг е записала наемника, който на 25 август 2005 г. простреля смъртоносно боса на „ВАИ холдинг” Георги Илиев. Хотелът е собственост на бившия председател на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, а сега се управлява от сина му.

На записа ясно личи часът, когато екзекуторът е минал оттам – 21,30. Два часа по-късно – в 23,30 – подземният бос бе прострелян смъртоносно в сърцето, докато се готвеше за пищен купон в собствения си „Буда бар” в Слънчев бряг след мача „Локомотив" - Пловдив, на който по това време бе президент, и сръбския "Београд". Фаталният куршумът бе 22-ри калибър, флоберов, пише сайтът “Бесове”.

Новите разкрития за поръчковото убийство бяха направени след акцията „Гранатометите”, проведена миналата събота. В оръжейния склад на задържаните Тенчо Тенев и Веселин Кърпачев бе открита немска пушка флоберка „Аншуц” със снайпер и лазерна оптика. Следователят Иван Христов, който разплита убийството на Илиев, веднага е предал пушката за изследвания, защото най-вероятно екзекуторът е стрелял именно с нея.

Според една от версиите Георги Илиев е застрелян от украинеца Олег Ищенко. Броени дни след разстрела в „Буда бар”, на 4 септември 2005 година, във Варненския залив ветроходци откриха труп на удавник. Тялото му бе омотано с верига, заклещена около кръста с яки болтове и здраво закрепена с 50-килограмов камък. Лицето беше обезобразено, а пръстите – отрязани, за да не може да се вземе ДНК-проба. Разследващите смятат, че убитият е Олег Ищенко, ликвидиран веднага след изпълнението на мократа поръчка.

Ако сега се окаже, че оръжието за убийството на Илиев е осигурено от арестуваните Тенев и Кърпачев, може да се направи истински пробив в разследването и 6 години след разстрела да се стигне до тези, които за го поръчали и организирали. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Камера записала убиеца на Георги Илиев | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Камера записала убиеца на Георги Илиев
Автор: Anonymous да 2011-07-03 @ 11:38 EEST
И сега на някой журналист ще му светне ли "червената лампа", откъде накъде като се разкрие такава информация, тя трябва "да се пусне" на медиите. Ами извършването на подобно убийство не е постъпка за медал... Пука му, че му дреме на бай Пешо от Горно Нанадолно кой светил маслото на боса. Да се оправят там органите както му е реда, щом са набарали толкова важна улика. Тъй и тъй ние обикновените хора, няма как да сверим разказаното информация ли е или дезинформация.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди