изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:26 EEST
Алексей Петров: Искаме оставката на Борисов    
Политика Смятам, че на следващия ден след президентските и местни избори ще е очевидно, че ще има извънредни, неотложни и спешни парламентарни избори. Надявам се, да не кажа, че съм сигурен, че те ще бъдат за Велико Народно събрание. Това заяви изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Алексей Петров, предаде БГНЕС.

От ССИ днес поискаха оставката на премиера Борисов заради лошото управление на страната. "Икономиката ни се намира в кошмарен водовъртеж, в който ни предстои да потънем, ако не направим възможното да оттеглим невежеството и некомпетентността на фактора", подчерта бившата барета.
Според него тежката социално-икономическа ситуация в страната е следствие с установена причина – невежеството и некомпетентността на премиера Бойко Борисов.

"Г-н Борисов успя за две години да обезсмисли 20-годишното усилие на хората за гражданско общество и установяване на пазарна икономика. Той се зае още от първия ден на своето управление с предизборната кампания за президент и по тази причина похарчи резерва в публичните разходи с цел финансиране на политическия си рейтинг", коментира Петров.

Бившата барета обвини кабинета в привличане на организираната престъпност и покровителство над контрабандата. "Няма по-голямо престъпление от това в прехода да отклоняваш седмично от бюджета между 40 и 50 млн.лв или годишно повече от 2 млрд. лв, които са достатъчни да се стартират реформи във всички сектори, включително да се увеличат пенсиите", обясни той. Контрабандата образува тази дупка в бюджета под ръководството на министър-председателя, а вицепремиерът Цветанов даже не е негов инструмент, а негов аксесоар, допълни Петров. Той даде като доказателство за твърдението си това, че за две години не е идентифицирана нито една организирана престъпна група в контрабандата.

Петров не пожела да отговаря на въпроси, свързани с делото му, защото репресията срещу него била най-малкият проблем на страната. Както и за президентската кампания, защото щял да поднесе информация по темата след няколко дни. "Струва ми се, трябва да проявите загриженост към кондицията на министър-председателя, защото нито сега, нито преди, нито по повод на каратето, е имал, каквато и да било", коментира още Петров.

Според него, членовете на ССИ могат да сформират най-малко алтернатива на кабинета. "Уверявам ви, че включително и помощният персонал е с по-добра икономическа подготовка от министър-председателя", заяви бившата барета. Заради икономическата ситуация членовете на ССИ предвиждат серия протести на пътища, блокиране на ГКПП-та, с искания за спиране на контрабандата. Членовете на съюза са над 6 хиляди. На днешното заседание са присъствали президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев и заместникът му Димитър Манолов.
http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Искаме оставката на Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди