изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез почивните дни на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 7  криминални  престъпления

-На 02.07.2011 г., в РУП 01 Добрич е получено съобщение от 42 годишен жител на гр.Добрич, затова че неизвестен извършител чрез взлом е проникнал в частен дом и от метален шкаф е извършил кражба на ловно оръжие и боеприпаси за него, както и около 140 грама златни и 30 грама сребърни накити, часовник и др. вещи. Образувано е досъдебно производство.

-На 03.07.2011 г., в РУП Балчик е получено съобщение от 61 годишна гражданка, затова че неизвестен извършител чрез взлом на покривна конструкция е проникнал в павилион за вестници и списания и е извършил кражба на 110 лв. Работи се в условията на досъдебно производство.

-След проведена специализирана полицейска операция от служители на РУП Албена  са задържани лицата Д.Ж., на 17 години, от гр.Тервел; Я.А., на 21 години, от гр.Добрич и Г.Ж., на 29 години, от гр.Добрич. При извършените процесуално-следствени действия от Д.Ж.  са иззети 3 полиетиленови торбички с около 5 грама суха тревна маса, от Я.А. е иззет 1 полиетиленов плик с около 2 грама суха тревна маса, а от Г.Ж.- 1 плик с около 4 грама, като при полевия тест всички са реагирали на канабис. По случаите са образувани досъдебни производства. Лицата са задържани за срок от 24 часа.

 

През денонощията на територията на областта са възникнали 1 пътно-транспортно произшествие с 1 ранен граждани и 4 ПТП с материални щети. Установени са и 6 случая на управление на МПС след употреба на алкохол.

-На 02.07.2011 г., в РУП Генерал Тошево е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие, при което 48 годишния водач на л.а. “Ауди А4”, при движение на заден ход е ударил паркирания на платното за движение л.а. “БМВ”, собственост на 36 годишен гражданин, след което е напуснал местопроизшествието. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен водачът и при извършената проверка за алкохол са отчетени 2,63 промила. Работи се в условията на бързо производство.

-На същата дата, около 20.55 часа, в кв.”Рилци” от полицейски автопатрул е спрян за проверка л.а. “Опел Вектра”, управляван от неправоспособния Н.Г., на 27 години, от Област Бургас. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 2,13 промила в издишания от водача въздух. Образувано е бързо производство.

-На 03.07.2011 г., около 20.11 часа е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие по ул. “Христо Ботев”. При посещение на местопроизшествието е установено, че 18 годишния водач на л.а. “БМВ”, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия е изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в метален стълб за улично осветление. В резултат на произшествието водача е с комоцио и с рана на носа, и е настанен в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

Възникнал е 1 пожар без нанесени щети. Оказани са 3 технически помощи.

           

            По случай професионалния празник на МВР за постигнати високи резултати в борбата срещу престъпността от ОД на МВР Добрич са наградени 28 служители с обявяване на благодарност и 6 служители с писмена похвала.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.40 секунди