изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:03 EET
Нова битка на вестникарския пазар    
НовиниЕвтините таблоидни всекидневници стават три от днес: старият "Телеграф" и новите "Всеки ден" и България днес" . Два нови евтини всекидневника (32 стр. за 40 ст.) се появяват днес за първи път на пазара и обещават остра конкуренция помежду си. Те твърде много си приличат с първите броеве, а се доближават и до хвалещия се, че има тираж 130 000 екз. вестник "Телеграф".

"България днес" е всекидневен таблоид от издателите на "Труд" и „24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов. Председател на редакционния съвет е някогашният основател на скандалния седмичник "Уикенд" Недялко Недялков, а главен редактор е дългогодишият шеф на "168 часа" Николай Пенчев.

В екипа са млади журналисти от екипите на големите вестници, има и нови имена.

"Всеки ден" - по името на информационния сайт, е обявен, че е "От издателите на "Уикенд" - "Нова българска медийна група". Главен редактор е Мартин Радославов.

"Да надникнем зад кулисите на политиката. Да разровим тайните истории на известните. Да се одбилижим още по-близо до босовете на престъпния свят...", така обявява редакционната политика на "България днес" Николай Пенчев. И добавя, че за екипа му "цената на доматите е много по-важна от отколкото цената на АЕЦ „Белене".

Във "Всеки ден"  заявяват, че "комбинацията от скандални разкрития, папарашки снимки и точни новини е това, което досега не е можело да се открие всеки ден в информационния сайт с близо 10-годишна история".

Затова сега екипът започва да работи "с този на най-четения вестник в България - "Уикенд". Обещанието е за "комбинация от скандални разкрития, папарашки снимки и точни новини".

Двата нови всекидневника доста си приличат в първите броеве. Една от разликите е, че "България днес" обявява за водещи кандидати за президентския пост Росен Плевнелиев от ГЕРБ и Ивайло Калфин от БСП.

По тази тема "Всеки ден"  интервюира медийния и пиар специалист проф. Христо Кафтанджиев, който смята, че "соцносталгията може да донесе успех в предизборната кампания".

Експертът определя специфичната ситуация в България така: "... робска психика, обезверени хора, при това положение всеки се надява на герой. Сами не вършим нищо в политическо отношение и чакаме героя да дойде и да ни спаси. Политик, който се позиционира така и защитава това положение, печели.

"И двата вестника се занимават с кандидата на ГЕРБ за кмет на гр. Елена Дилян Млъзев, защото бил роднина на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

В скандалните публикации "България днес" залага на вече поизтърканата в други медии тема за сина на Ирен Кривошива и Стефан Данаилов, а "Всеки ден" - на факта, че "по света харчат 3 млрд. долара годишно за кондоми".

Натрупалият опит и струващ също 40 ст. "Телеграф" ги удря в земята обаче със днешното си заглавие от първа страница: "Педофилия, маскирана като търговия. Роми оплождат булките на децата си".

http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

Нова битка на вестникарския пазар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди