изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:40 EEST
МОРСКИ ПЕЙЗАЖИ В ДВОРЕЦА - БАЛЧИК    
НовиниОт 1-и до 15-и юли маринистът Христо Петров-Морския представя самостоятелна изложба в галерия “Тихото гнездо” в Двореца в Балчик, съобщиха оттам.

В изграждането си като автор варненският художник се е посветил на морските пейзажи. Морето, вълните, корабите, бреговете и чайките са само част от пространствената безбрежност на пейзажите. Ритъм и движение се смесва с цветната палитра от образи, родени от света на морската шир Петдесет и една годишният художник е завършил специалност “Живопис” в ШУ “Константин Преславски”. Влеченията му са насочени както към маринистиката, така и към акварела и живописта във всичките му форми. Христо Петров-Морския има зад гърба си десетки изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на държавни и частни колекции в САЩ, Аржентина, Германия, Русия, Гърция, Турция, Чехия и Украйна.
Платна с имената “Перун се завръща”, “ Зимно море” , “Калиакра на път” “Лодки на брега”, “Белият кораб”, “Камен бряг”, “Смели в акция” и др. ще бъдат представени на гостите на Двореца в галерия “ Тихото гнездо”.
 


Сходни връзки

МОРСКИ ПЕЙЗАЖИ В ДВОРЕЦА - БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди