изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:11 EEST
АЛЕКСАНДЪР ОТ БАЛЧИК ГРАБНА РОЛЯТА НА ПИТЪР ПАН    
Култура10-годишният Александър Танев от Балчик ще играе Питър Пан в едноименния мюзикъл, който ще бъде заснет за БНТ. Момчето се пребори за главната роля, след като участва в кастинги на забавното състезание „Феномени” на националната телевизия.

В надпреварата се включиха стотици деца от цялата страна. Те показаха таланта си в пеенето, танците и актьорската игра. Победителят – Александър, бе избран в оспорвана надпревара в четвърти, пети и шести кръг на „Феномени”, която се проведе в Борисовата градина в София. 10-годишното момче от Балчик се занимава с пеене от година и половина, негов вокален педагог е Мила Маврова от Варна. Хореографиите за кастингите пък бяха подготвени от Евгения Кирилова – ръководител на балетни формация „Данс” в Балчик.
Две деца от Добрич също ще участват в мюзикъла „Петър Пан”. 12-годишният Николай Марков ще изпълнява една от седемте основни роли – на братчето Майкъл. Ники пее от осем години, той е възпитаник на Стефка Димитрова – председател на сдружение „Ръка за таланта”. Сред музикантите, които ще изпълнят музиката в „Питър Пан” и сформират „Акага Джуниър”, е Велико Димитров от Добрич. Той участва в мюзикъла със соло китара.
Мюзикълът „Питър Пан” е създаден от известния британски автор на музикално-сценични произведения Пиърс Чатър Робинсън по прекрасния роман на Дж. М. Бари. Той е поставян с огромен успех над 70 пъти по целия свят. „Феномени” ще реализира произведението на Пиърс Чатър Робинсън за първи път в България. Правата за постановка на мюзикъла са откупени от продуцента УРБАН МЕДИА.
90-минутният мюзикъл ще бъде поставен от известната телевизионна, куклена и театрална режисьорка Бисерка Колевска. Декорите ще се проектират от отличния филмов и телевизионен сценограф Мирослав Маринов. Зрителите ще станат свидетели на процеса при създаване на музикално-сценичната творба. Освен репетициите на младите актьори с режисьора, хореографа и музикалния директор, зрителите ще имат възможност да видят всичко, което се случва зад кулисите на един спектакъл - работата на сценографите, строеж на декори, изработване на костюми, гримьорски проби, сценично осветление.
 


Сходни връзки

АЛЕКСАНДЪР ОТ БАЛЧИК ГРАБНА РОЛЯТА НА ПИТЪР ПАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди